< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Megszabadulunk az EU koloncától, csak Orbánnak van oka aggódni/////. Nós nos livramos do colonizador da UE, só Orban tem uma razão para se preocupar

| Mobile | RSS

Megszabadulunk az EU koloncától, csak Orbánnak van oka aggódni/////. Nós nos livramos do colonizador da UE, só Orban tem uma razão para se preocupar

Megszabadulunk az EU koloncától, csak Orbánnak van oka aggódni

Nem figyelt eddig a Brexit-botrányra? Ezt mindenképpen olvassa el!

A Brexit nem feltétlenül rossz hír az EU bent maradó tagjai számára. Nagy-Britannia kilépésével az Unió kevesebbet veszít és megszabadulhat egyik legnagyobb tehertételétől.

Megdöbbentő szűklátókörűség

A megújult Népszava Szép Szó mellékletének egyik színvonalas, állandó szerzője, Forgács Imre “Brexitre várva” címmel adott átfogó értékelést a kátyúba jutott brit kilépési tárgyalásokról. Ha gyorsan, sok szempontot figyelembe véve kíván képet alkotni erről a súlyos ügyről, figyelmébe ajánljuk ezt az elemzést.
Forgács Imre részletesen foglalkozik a brit populisták megdöbbentő szűklátókörűségével:

“Bármennyire hihetetlen, de a korábbi brit miniszterelnök úgy tett ígéretet egy meglehetősen kockázatos népszavazásra, hogy kormánya semmilyen komolyan vehető szakmai elemzéssel nem rendelkezett” – állapítja meg a cikk

Az idő elfogyott

A jelenlegi helyzetről és a kilátásokról egyik legütősebb megállapítása:

A Brexit rendezett lebonyolítására csak akkor lenne esély, ha a felek néhány héten belül valamennyi nyitott kérdésben megegyeznének. Az idő nem egyszerűen sürget, hanem gyakorlatilag elfogyott.(…) A 2016-os népszavazás meggondolatlan döntés volt, ami az integráció további mélyítését (például a költségvetés átfogó reformját) is veszélyezteti. Ezért a britek rendezett kilépése összeurópai érdek, s valószínű, hogy újabb és újabb céldátumok (részmegállapodások) születnek. Magyarország csatlakozási felkészülése például jó tíz évig tartott, miért gondoljuk, hogy a Brexit-eljárás sokkal rövidebb lehetne?

Felelőtlen populisták

Nem elegáns kimondani, de tény: Nagy-Britannia kilépésével az Unió kevesebbet veszít és megszabadulhat egyik legnagyobb tehertételétől. A költségvetési pénzeket visszakövetelő Margaret Thatcher óta valamennyi miniszterelnök úgy gondolta, hogy a brit kivételesség fontosabb Európánál. Ismert, hogy az Egyesült Királyság a Brexit-népszavazást főleg David Cameron hatalmi ambícióinak köszönheti. Cameron ugyanolyan felelőtlen populista volt, mint a jelenlegi magyar miniszterelnök vagy a vele együtt migránsozó olasz Salvini.

Mindezek tudatában itt lenne az idő, hogy Magyarország jelenlegi vezetője is elgondolkozzon azon, hogy ha egy olyan erős gazdaságot, mint a brit, idevezethet még nem is a kilépés, csak annak előkészítése, mi várna hasonló esetben egy olyan sérülékeny gazdaságra, mint a magyar. Persze tudjuk, hogy ahogy a brit populistákat sem tartja vissza semmitől az, hogy milyen nehéz lesz a lakosságnak, ugyanúgy Orbánt sem érdekeljük.

fecsego.eu/városi kurir

Nós nos livramos do colonizador da UE, só Orban tem uma razão para se preocupar
Você ainda não assistiu ao escândalo do Brexit? Não deixe de ler!

Autor: Tamás Tibor

Pixabay

O Brex não é necessariamente uma má notícia para os restantes membros da UE. Com a saída da Grã-Bretanha, a União perderá menos e se livrará de um dos seus maiores fardos.

Impressionante estreiteza
Um dos de alta qualidade, autor permanente do novo Popular Voz Szépszó anexo, Imre Flake deu uma avaliação global de “espera Brexitre” título britânico buraco vir a saída negociações. Se você quiser dar uma olhada rápida em vários aspectos deste caso sério, recomendamos esta análise.
Imre Forgács aborda em detalhes a assombrosa mentalidade dos populistas britânicos:

“Não importa o quão incrível, mas o ex-primeiro-ministro britânico prometeu um referendo arriscado que o governo não tinha análise profissional pode ser levado a sério” – previsto no artigo

O tempo está se esgotando

Uma das descobertas mais impressionantes da atual situação e perspectivas é:

A conduta ordenada do Brexit seria apenas uma chance se as partes concordassem em todas as questões em aberto dentro de algumas semanas. O tempo não é apenas pressionando, é praticamente esgotados. (…) O 2016 referendo foi uma decisão imprudente, que ameaça um maior aprofundamento da integração (por exemplo, a reforma global do orçamento) também. É por isso que a saída ordenada dos britânicos é um interesse pan-europeu, e é provável que novos e mais novos alvos (acordos parciais) nascerão. Por exemplo, a preparação para a adesão à Hungria durou dez anos, por que achamos que o processo Brexit poderia ser muito mais curto?

Populistas impopulares
Ele diz que não é elegante, mas um fato da saída do Reino Unido da União perde menos e se livrar de um dos maiores fardo. Desde que a primeira-ministra Margaret Thatcher, que vem recrutando recursos orçamentários, todos os primeiros-ministros acreditam que a exclusividade britânica é mais importante que a Europa. É sabido que o Reino Unido está se referindo ao referendo Brexit, principalmente devido às ambições do poder de David Cameron. Cameron foi tão irresponsável quanto um populista como o atual primeiro ministro húngaro ou migrante italiano, Salvini.

Sabendo todo esse tempo ele estava aqui, que o atual líder da Hungria também pensar sobre o fato de que, se uma economia forte como o Reino Unido, idevezethet nem mesmo a saída, mas a sua preparação, estamos esperando um caso semelhante, uma economia frágil como os EUA. Sabemos, é claro, que nem os populistas britânicos nem a dificuldade de serem resgatados pela população são da mesma maneira que Orban.

fecsego.eu/városi kurir

Leave a Reply 42 megnézve, 1 alkalommal mai nap |