< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Bronzérmet nyert a makói Károly csodamotorja

| Mobile | RSS

Bronzérmet nyert a makói Károly csodamotorja

2018. október 11. | hozzászólás | Sport

Bronzérmet nyert a makói Károly csodamotorja

Makó – Harmadik díjjal jutalmazta a zsűri a makói Orkonyi Károly munkáját a motorépítők németországi világbajnokságán.
 A rendezvény október 3-ától 7-éig tartott, Károly kétkerekűjét a freestyle kategóriában díjazták. 30 országból 98 motort neveztek be a különös szépségversenyre. Károly volt az egyedüli magyar résztvevő.

Bronzérmet nyert a makói Károly csodamotorja
Orkonyi Károly a motorral és a serleggel. Egy igazán ütős vassal tért vissza Németországba.

Orkonyi Károly ismert ember Makón, és a motorépítők világában is. Van kerékpárszerelői végzettsége, de vonzódása a vasas szakmákhoz családi örökség: déd- és ükapja is kovács volt. 2014-ben hírül adtuk, hogy Marusius fantázianevű motorjával – ez a Maros folyó ókori neve – szerepelt Kölnben, az épített motorok bajnokságán, és ötödik helyezést ért el. Az a gép az 1900-as évek amerikai versenyein feltűnt versenymotorokra hasonlít, 50 kilométer per órás sebességgel halad, 100 kilométeren 1,3 litert fogyaszt. Ez a mostani motor egészen más világ.

A forgácsolás Bálint Zoltán, a festés M. Szaki László munkája. – 2014-ben voltam először a világbajnokságon, akkor megígértem magamnak, hogy visszatérek egy ütős vassal. Az ígéretet betartottam – írta tegnap a közösségi oldalon Károly, amikor hírül adta a sikert. – Ehhez olyan segítséget kaptam Bálint Zoltántól, amit egy motorépítő csak az álmaiban remélhet. A következő motor építéséhez óriási erőt adott ez a helyezés. A tervek már megvannak.

fecsego.eu/DM
Leave a Reply 42 megnézve, 1 alkalommal mai nap |