< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Európai szintű szolgáltatási struktúrát ígér a Szegedi Sport és Fürdők Kft. új igazgatója

| Mobile | RSS

Európai szintű szolgáltatási struktúrát ígér a Szegedi Sport és Fürdők Kft. új igazgatója

2018. október 11. | hozzászólás | Közélet

Európai szintű szolgáltatási struktúrát ígér a Szegedi Sport és Fürdők Kft. új igazgatója

A szolgáltatások jelentős bővítését, a lakosság felé történő nyitást, kapacitásnövelést, valamint létszámbővítést ígér a Szegedi Sport és Fürdők Kft. szeptember 1-én munkába állt, új ügyvezetési igazgatója. Drégelyi Zoltán tudatosan készül az új sportuszoda üzemeltetésére.
A folyamatoptimalizálásban és a rendszerszervezésben hisz a RITEK Zrt. korábbi vezérigazgatójaként ismert Drégelyi Zoltán, aki a 26 létesítményt magába foglaló Szegedi Sport- és Fürdők Kft. első embereként számos változtatást tervez.

– Radikális koncepcióváltásban gondolkodik?
– Igen. Szűk egy év múlva a város életébe belép az új sportuszoda. Ez az elmúlt évek legnagyobb ingatlan beruházása és sportlétesítménye is egyben. Megfelelő üzemeltetésére fokozatosan készülünk fel. Ehhez elengedhetetlen az arculatváltás és a szolgáltatások megreformálása. Például éves szinten az eddigi 13 nagy rendezvény helyett akár 50 is lehet a jövőben. Ehhez kapcsolódik a jelenleg 70-80 százalékos kihasználtságú létesítmények 100 százalékra történő emelése. A hangsúly a szolgáltatásközpontúságon van: a sportegyesületek maximális kiszolgálása mellett a város lakossága felé kívánunk nyitni, nem csak helyet adunk, szolgáltatást is – valamennyi létesítménynél.

– Ez alatt mit kell érteni?
– A város igényeihez igazítjuk a szolgáltatásokat. A jégpálya 0-24 órában lesz nyitva, és 40 ezer forintért egy órára az egész jégpályát ki lehet bérelni – például baráti társaságok számára. Ez pár héten belül megvalósul. A szegedieknek biztosítjuk a sportcélú úszás lehetőségét, a nyitvatartási idő az uszodában is nőni fog. Az Anna fürdőben elindulnak a szauna szeánszok, az emelt szintű gyógyászati szolgáltatások. Mindehhez részünkről tudatos felkészülésre van szükség, amelyet erőteljes marketinggel valósítunk meg. Például az Anna-vizet népszerűsíteni akarjuk, nemzetközi brandet építünk ki rá. Kevés szegedi fogyasztja, pedig az anyagcserére pozitív hatással van: napi 2 deciliter Anna-vízzel elindul a természetes fogyás. Ez az Anna fürdő terápiáival és némi mozgással fokozható. Nyárra Sziksóstófürdő is tovább fejlődik, több családi rendezvény, koncert lesz és turisztikai-gasztro üzletágat tervezünk ide, de a jelenlegi vendéglátósok megmaradnak. A Pajtát saját üzemeltetés alá vonjuk, grillteraszt alakítunk ki, ezzel a kemping is hatékonyabb működhet. Az új uszodánál hasonló a koncepció: valamennyi gasztro szolgáltatást a Szegedi Sport és Fürdők működteti majd.

– Ehhez Ön jelentős létszámbővítést is tervez.
– Így van. Több mint 30 ember hiányzik a rendszerből, napirenden vannak az álláshirdetések – több pozícióban is. Fiatalítani szeretném a vezetőséget: az új irányokhoz új vezetők is kellenek. Sportszervezőkre, szállás-turisztikai szakemberre, karbantartó brigádra, az új uszodába úszómesterekre, az üzemeltetéshez gépészeti szakemberekre lesz szükség. A konditerem új szolgáltatásai az állandó jelenlétű személyi edzővel bővülnek és egy funkcionális tréning rendszer megvalósítása is a tervek között szerepel: az ország legfejlettebb BOSU centruma épül meg a kondi terem mellé. A szegedieket sporthoz való visszatérését akarjuk segíteni. Ehhez kapcsolódik egy másik új feladat is: a tankerületek számára a nálunk elérhető sportágakra a szervezői feladatokat felvállaljuk, hogy később egyesületi keretek folytathassák a sportot a gyerekek.

– Egyszerűbb árstruktúrát ígér valamennyi létesítmény igénybevételéhez. Lesz áremelés?
– Nem tervezem, az korlátozná a szolgáltatások elérhetőséget. Viszont valamennyi létesítményre vonatkozó egységes, átláthatóbb árkategóriákat alakítunk ki. 2019. január 01-től bevezetjük az all-inclusive bérletet: 120 ezer forintért egész évben valamennyi létesítmény korlátlanul használható lesz. Sőt, a hamarosan megújuló honlapon bárki, bármelyik létesítménynél időpontot, helyet foglalhat magának. Bevezetjük a karkötős belépőt, amellyel a büfékben is lehet fizetni. Első körben a legforgalmasabb helyeken, vagyis az új sportuszodában, a jégpályán és az Anna fürdőben QR-kóddal működő digitális jegy és bérlet gyorsítja a beléptetést. Az újításokat fokozatosan vezetjük be.

– A megvalósításhoz mekkora büdzsé áll az rendelkezésére?
– A jelenlegi informatikai háttér roppant elavult, erre idén 30 milliót, jövőre újabb 30-40 milliót költünk. Az új sportuszoda üzemeltetési költsége 300 millióra rúg. Az európai szintű szolgáltatási struktúra kialakítása pénzbe kerül, ezt önkormányzati támogatással és saját forrásokból fedezzük.

Szegedi Sport és Fürdők
6726 Szeged, Temesvári krt. 33. :
62/549-970.
fecsego.eu/Dm
Leave a Reply 87 megnézve, 1 alkalommal mai nap |