< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Macron mintájára jutna be a Momentum az EP-be))) Macron obtiendrait l’élan au PE

| Mobile | RSS

Macron mintájára jutna be a Momentum az EP-be))) Macron obtiendrait l’élan au PE

Macron mintájára jutna be a Momentum az EP-be

A francia államfővel és pártjával fogná még szorosabbra a kapcsolatot a Momentum. A pártban ugyanis úgy vélik, az En Marche utcai politizálásához hasonlóban érdemes nekik is gondolkodniuk. Közben egy hónap múlva már az ALDE tagja lehet a Momentum, a szövetségkeresés pedig a hitelességüket is növelheti – nyilatkozta Hajnal Miklós az atv.hu-nak.

Csak egy hajszál választja el attól a Momentumot, hogy sikeresen csatlakozzanak az európai liberális pártcsoportosuláshoz, vagyis a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) párthoz a jövő évi EP-választás előtt – árulta el a Momentum elnökségi tagja az atv.hu-nak. Berg Dániel elmondta, hogy a párt már túl van az első rostán, szeptemberben ugyanis a pártcsalád elnöksége már rábólintott a csatlakozásukra. Így nem maradt más hátra, minthogy november első felében az ALDE tagpártjai is megtegyék ugyanezt a kongresszuson. A párt pozitíve tekintetben, miután ugyanilyen visszajelzések érkeznek hozzájuk- magyarázta.

Arra a kérdésre, hogy csatlakoznának-e a Néppárthoz, ha esetleg mégis elutasító lenne az ALDE novemberi kongresszusa, úgy felelt Berg: nem biztos, hogy beülne a Fidesz mellé. A politikus arról is beszélt az európai politikával kapcsolatban, hogy Macron pártcsaládot alapító tervei valószínűleg nem jönnek össze, ugyanakkor aktívan részt vennének abban a platformban, amely az utóbbi időben felmerült az ALDE és Emmanuel Macron pártja, az En Marche között. Igaz, ezek a hírek Guy Verhofstadt, vagyis a volt belga miniszterelnök nyilatkozata alapján keltek szárnyra. Sőt, a Reuters arról is írt, hogy Christophe Castaner, az En Marche vezetője azt mondta nekik: még nem állnak készen a szövetségkötésre.

Ettől függetlenül a Momentum továbbra is azon van, hogy minél jobban kiszélesítse külföldi kapcsolatait, kiváltképp a francia államfő pártjával. Hajnal Miklós, a Momentum másik elnökségi tagja ezt azzal magyarázta az atv.hu-nak, hogy

sokat tanulnak Macron az En Marche-tól, akik szerinte innovatívan képviselik mindazt, amiről ők is sokat beszélnek itthon, az utcai politizálást.

Mint mondta, a különböző módszertanokat már megosztják egymással, mégis szintet ugranának, és erről szólnak az egyeztetések, hogy egy közös projekt az jó gyakorlat lenne. Másrészt ez a szövetségi szálakat is megerősíthetné a pártnál – tette hozzá a politikus, aki szerint az En Marche kampánya amiatt lehetett sikeres, mert hosszú hónapokig kérdőíveztek, és voltak kint az utcán, ami alapján végül saját programjukat is összeállították. Szerinte nekik is érdemes „valami hasonlóban gondolkodniuk”.

Magáról az EP-kampányról közben azt mondta Berg, hogy tárgyalnak a szövetségesekkel, jellemzően az újhullámos pártokkal. Ennek lényege, hogy egy nemzetközi kampányon belül két Európa-vízió versenyez egymással. Egy gyenge, és széthúzó, amelyet Berg szerint a magyar miniszterelnök is képvisel, és egy erős, összehúzó Európa, melynek élén szerinte Macron áll. A kampány célja, hogy bemutassák, hogyan találkozik az ember az Európai Unióval a mindennapokban, legyen az egy kórház, vagy éppen egy út. Hajnal hozzátette: saját, külföldi tapasztalataik és az az európai szintű összefogás, hogy más pártok is jelen vannak a Momentum mellett, fogják hitelesíteni őket.

fecsego.eu(atv

Macron obtiendrait l’élan au PE

Avec le chef de l’Etat français et son parti, il aurait un contact encore plus étroit avec Momentum. Dans le parti, ils pensent qu’il vaut la peine de penser à eux de la même manière que la politique dans la rue En Marche. Pendant ce temps, un mois plus tard, ADLE pourrait être membre de Momentum et la recherche d’alliances pourrait accroître leur crédibilité, a déclaré Miklós Hajnal à atv.hu.

L’Alliance libérale et démocrate pour l’Europe (ALDE), groupe du Parti libéral européen (ADLE), est un peu dissociée de l’élan réussi avant que les prochaines élections du PE ne se tiennent, a déclaré le membre du bureau de Momentum à atv.hu. Dániel Berg a déclaré que le parti avait déjà dépassé le premier fil. En septembre, la présidence de la famille du parti avait déjà commencé à se joindre. Il ne restait donc plus rien à faire car dans la première moitié de novembre, les membres de l’ADLE feraient de même au congrès. La partie est positivement concernée, après que le même retour leur soit parvenu – a-t-il expliqué.

Lorsqu’on leur a demandé s’ils allaient rejoindre le Parti populaire, si le congrès de l’ALDE de novembre devait être rejeté, Berg a répondu: “Il n’est pas prudent de s’asseoir devant le Fidesz. Le politicien a également évoqué la politique européenne selon laquelle les projets de Macron fondés sur les partis ne se concrétiseraient probablement pas, mais participeraient activement à la plate-forme qui a récemment vu le jour entre ADLE et En Marche d’Emmanuel Macron. Il est vrai que ces nouvelles ont été révélées à la déclaration de Guy Verhofstadt, l’ancien Premier ministre belge. En effet, Reuters a également écrit que Christophe Castaner, dirigeant d’En Marche, leur avait dit qu’ils n’étaient pas encore prêts pour l’alliance.

Néanmoins, Momentum est toujours sur le point d’étendre ses relations extérieures, notamment avec le parti du chef de l’Etat français. Miklós Hajnal, un autre membre du Momentum, a expliqué cela à atv.hu

ils apprennent beaucoup de Macro of En Marche, qui pensent représenter de manière innovante ce dont ils parlent beaucoup chez eux, la politique de rue.

Comme vous l’avez dit, les différentes méthodologies sont déjà en train d’être partagées, mais elles sont en train de passer à la vitesse supérieure et les discussions portent sur le fait qu’un projet commun serait une bonne pratique. D’autre part, cela pourrait également renforcer l’alliance avec le parti “, a ajouté le politicien, qui a déclaré que la campagne d’En Marche avait été un succès, car ils avaient été interrogés pendant des mois et étaient dans la rue, ce qui a finalement créé leur propre programme. Ils pensent qu’ils devraient “penser quelque chose de similaire”.

Berg a déclaré que, depuis la campagne du PE lui-même, ils négociaient avec les alliés, généralement avec les partis de la nouvelle vague. L’essence de ceci est que, dans le cadre d’une campagne internationale, deux European Vision se font concurrence. Il s’agit d’une position faible et dissolue, selon le Premier ministre hongrois, selon Berg, et d’une Europe forte et contingente, dirigée par Macron. La campagne vise à montrer comment les citoyens rencontrent l’Union européenne dans leur vie quotidienne, que ce soit un hôpital ou un simple voyage. Dawn a ajouté que leur propre expérience à l’étranger et la coopération au niveau européen de la présence d’autres parties à Momentum leur seront créditées.

fecsego.eu (ATV

Leave a Reply 47 megnézve, 1 alkalommal mai nap |