< Böngészés > Főoldal / Közélet, Kultúra / Blog article: Menekülnek a tanárok az iskolákból, mi lesz a gyerekekkel?

| Mobile | RSS

Menekülnek a tanárok az iskolákból, mi lesz a gyerekekkel?

2018. október 11. | hozzászólás | Közélet, Kultúra

Menekülnek a tanárok az iskolákból, mi lesz a gyerekekkel?

Sok tanár hagyja ott állami iskolai állását, hogy alapítványi intézménynél vállaljon munkát az adminisztrációs problémák miatt.

Egy a Klebelsberg Központ (KK, korábbi és ismertebb nevén: KLIK) által fenntartott belvárosi intézményben a nyár folyamán hat tanár mondott fel, mindannyian alapítványi, alternatív iskolákban kerestek másik állást – mondta el egy pedagógus a Népszavának. – Megértem őket – folytatta a neve elhallgatását kérő tanár. – Itt minden csak a pénz meg az adminisztráció körül forog, a gyerekekről szó sem esik.

Hozzányúl a felsőoktatási törvényekhez a kormány – itt a bejelentés

Túlórapénzt, helyettesítési pénzt nem fizetnek. Legutóbb az borzolta a tantestület idegeit, hogy szeptemberi bérüknek csupán egy részét kapták meg. Egy másik pedagógus arról számolt be a napilapnak, hogy a 40 fős tantestületből 36-an 30-40 ezer forinttal kaptak kevesebbet október elején, a különböző bérpótlékokat (például osztályfőnöki, munkaközösség vezetői pótlék) nem utalták.

Amikor érdeklődtek a tankerületnél, azt a választ kapták, hogy a bérekkel foglalkozó kollégának sok dolga van, legyenek türelemmel. A fenntartó KK az iskolát hibáztatja: szerintük a pótlékokat fizetésével az intézmény téves adatszolgáltatása miatt volt gond. Azóta korrigáltak, a tankerület pedig soron kívüli kifizetésről rendelkezett.

A fotó forrása: Shutterstock

fecsego.eu/napi gazdaság

Leave a Reply 44 megnézve, 1 alkalommal mai nap |