< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Közélet / Blog article: Hozzávágnak 1,4 milliárdot a Századvéghez, kell még egy közvélemény-kutatás a migrációról/////. Ei au un buget de 1,4 miliarde pentru sfârșitul secolului și există un alt sondaj privind migrația

| Mobile | RSS

Hozzávágnak 1,4 milliárdot a Századvéghez, kell még egy közvélemény-kutatás a migrációról/////. Ei au un buget de 1,4 miliarde pentru sfârșitul secolului și există un alt sondaj privind migrația

2018. október 15. | hozzászólás | EU Sajtószoba, Közélet

Hozzávágnak 1,4 milliárdot a Századvéghez, kell még egy közvélemény-kutatás a migrációról

Újabb, milliárdos megbízást kapott a kormányközeli Századvég Politikai Iskola Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. konzorciuma a kormánytól azért, hogy felmérje, mit gondolnak az európai polgárok a migrációról, illetve hogyan élnek, mit remélnek és mitől tartanak a hazai idősek. A megbízás értéke nettó 1,44 milliárd forint – írja a Népszava.

A kormány honlapjára feltöltött tájékoztató szerint két korábbi kutatást kell folytatnia a Századvégnek: az EU28 néven ismert, minden európai országban elvégzett, főként a migrációval foglalkozó felmérést, illetve egy időskutatást a hazai nyugdíjasok vagy nyugdíj előtt állók körében.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az EU28-at először 2015-ben rendelték meg a századvégtől a menekültválságra hivatkozva azzal, hogy „teljesen új helyzet elé állítja mind az Európai Unió vezetését, mind a tagállamokat”. A kutatást már negyedszer rendelik meg (2015, 2017 és 2018 után), mindannyiszor úgynevezett hirdetmény nélküli, tárgyalásos közbeszerzés keretében. Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert „az alapprojekt nem tudna maradéktalanul érvényesülni, és a magyar kormány nem kapná meg a szükséges szakpolitikai támogatást a tevékenységéhez”, ha nem végeznék el újra és újra a felmérést.

A jövő évre megrendelt kutatás annyiban tér el az alapprojekttől, hogy az EU 28 tagállama mellett immár Ukrajnában és a nyugat-balkáni országokban is fel kell venni egy-egy ezerfős mintán végzett közvélemény-kutatást „aktuális társadalmi, politikai és közéleti témákban”, illetve ki kell azokat értékelni külön-külön és összesítve is.

Az idei kutatásban még csak ezerfős, a teljes felnőtt társadalmat reprezentáló mintán kellett elvégezni a felmérést, a 2019-es vizsgálatban viszont 12-szer 2000 fős, az 55 év feletti népességet reprezentáló mintán kell felvenni a kérdéssort, illetve 12 darab, egyenként nyolcfős fókuszcsoporttal kell másfél órás beszélgetéseket lefolytatni. A kormányt külön is érdeklik a célcsoport médiafogyasztási szokásai.

Az indoklás szerint az eddigi kutatások csak az időskorúak problémáinak egy részére koncentráltak, ez viszont „átfogó pillanatkép készítésének igényével lép fel”, vagyis lehetőleg mindent tudni akarnak az idősek gondolkodásáról.

fecsego.eu/168 óra

Ei au un buget de 1,4 miliarde pentru sfârșitul secolului și există un alt sondaj privind migrația

a primit ordine de miliarde de guvern aproape Századvég Fundația Századvég și Cercetare Economică Plc., un consorțiu de guvern, în scopul de a evalua ceea ce cred cetățenii europeni cu privire la migrație și modul în care acestea trăiesc, ceea ce ei spera ca vor avea loc si ceea ce ingrijire medicala la domiciliu. Valoarea comenzii este de 1,44 miliarde HUF net – scrie Népszava.

Potrivit guvernului acuzat de doua cercetare informativa fostul site-ul ar trebui să continue secolul: a făcut cunoscut sub numele de EU28, toate țările europene, în special migrația în sondaj, și de cercetare-o singură dată în rândul intern sau pensionat înainte de pensionare.

Fotografie: MTI / Kisticsák Szilárd
EU28 în 2015, la început a ordonat századvégtől cu referire la criza refugiaților, prin „state și conducerea Uniunii Europene, atât în ​​statele membre cu o situație complet nouă“. Cercetarea este programată pentru a patra oară (2015, 2017 și 2018), tot timpul printr-un așa-numit contract de achiziție publică fără notificare prealabilă. Justificarea pentru acest lucru a fost necesar deoarece „proiectul de bază nu ar fi capabil de a reuși pe deplin, iar guvernul ungar nu va primi sprijinul politic necesar pentru activitățile“ dacă nu faci sondajul din nou și din nou.

Ordonata de cercetare anul viitor diferă de alapprojekttől, în plus față de 28 de state membre ale UE acum trebuie să ia o terminat o mie de sondaj eșantion „probleme sociale, politice și publice actuale“ în Ucraina și țările din Balcanii de Vest și să acestea trebuie evaluate separat și agregate.

de cercetare din acest an a trebuit să efectueze sondajul este doar o mie, eșantionul reprezentativ întregii societăți pentru adulți, dar ar trebui să ridica chestionarul la 12 ori mai mare decât populația în vârstă de peste 55 de eșantion reprezentând 2000 de studiu 2019, și trebuie să fie de 12 bucăți, fiecare dintre cele opt focus grupuri o oră și jumătate de conversații. De asemenea, guvernul este interesat de obiceiurile de consum ale grupului țintă.

În conformitate cu expunerea de motive sa concentrat pe doar una dintre problemele studiilor populației în vârstă până în prezent, cu toate acestea, „se produce instantaneu cuprinzătoare luate de cerere“, adică, eventual, vor să știe tot ce gândesc persoanele în vârstă.

fecsego.eu/168 ore

 

Leave a Reply 90 megnézve, 1 alkalommal mai nap |