< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Letartóztatásban a szerb kábítószercsempész

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Letartóztatásban a szerb kábítószercsempész

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Letartóztatásban a szerb kábítószercsempész

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a nyomozási bíró egy hónapi időtartamra letartóztatásba helyezte azt a szerb férfit, aki szombat reggel mintegy 20 kg marihuanát próbált meg Magyarország területére csempészni.

A gyanú szerint a férfi 2018. október 13. napján reggel 7 órakor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke autópálya határátkelőhelyen a felesége tulajdonát képező személygépkocsit vezetve. Az útlevél ellenőrzést követően másodlagos vizsgálatra került sor, melynek során a gépjármű átvizsgálásánál segédkező kábítószerkereső kutya kábítószer jelenlétét jelezte, ezért a gépkocsi alvázán található műanyag rugók eltávolításra kerültek és láthatóvá vált, hogy az alvázba csomagokat rejtettek el. A rejtekhelyről mindösszesen 36 csomag, súlyát tekintve 20 kg növényi törmelék került elő. A gyorstesztek elvégzését követően megállapítást nyert, hogy a csempészett anyag kannabiszt tartalmaz, amely kábítószernek minősül. A gyanúsított által Magyarország területére csempészni szándékozott kábítószer mennyisége meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A főügyészség a különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapi időtartamra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a főügyészség indítványának helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását.

Szeged, 2018. október 16.
Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 170 megnézve, 1 alkalommal mai nap |