< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Az ELTE finoman megkérdőjelezte a kormányt egy közleményben))) The ELTE has gently questioned the government in a communication

| Mobile | RSS

Az ELTE finoman megkérdőjelezte a kormányt egy közleményben))) The ELTE has gently questioned the government in a communication

Az ELTE finoman megkérdőjelezte a kormányt egy közleményben

A Fidesz-kormány egy kormányrendelettel törölte a képzési jegyzékből a társadalmi nemek mesterképzést. Az ELTE egy közleményben rávilágított, ez finoman szólva is szembe megy a tudomány alaptörvényben garantált szabadságával. A CEU is beintett.

A napokban egy kormányrendelettel törölte el a társadalmi nemek tanulmánya mesterszakot a felsőoktatásból a Fidesz-kormány.

Az ELTE finoman megkérdőjelezte a kormányt egy közleményben

ELTE Lágymányosi Campus

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Báthory Péter

Az ELTE Társadalomtudományi Kara egy közleményt adott ki, amelyben “finoman” utalnak rá, hogy az eljárás nem egészen az alaptörvény szellemében történt.

A másik egyetem, amelyen ilyen jellegű képzést kínáltak, a kormány által tavaly óta támadott Central European University. A CEU a hvg.hu cikke szerint hasonló véleményen van, mint az ELTE: a tanszabadság és az egyetemi autonómia elleni támadásnak véli a szak megszüntetését.

A CEU ezt nem is hagyja annyiban, a képzést más formában, de tovább fogják vinni, mint az közleményükben szerepel, a

fokozat megszüntetése a magyar tudományos élet és a demokratikusan gondolkodó közpolitika számára is káros. A szakhoz kapcsolódó kurzusokat egyetemünk szakirányú képzések és amerikai akkreditációjú MA és PhD programok keretében tovább folytatja.

fecsego.eu/propeller

The ELTE has gently questioned the government in a communication

The Fidesz government has abolished the gender mainstreaming from the training register by a government decree. The ELTE has highlighted in a press release, which is gently opposed to the freedom guaranteed by the fundamental science law. The CEU is also ticking.

In a few days, a government decree abolished the gender mainstream study of higher education by the Fidesz government.

The ELTE has gently questioned the government in a communication

ELTE Lágymányosi Campus

Photo: wikipedia CC BY-SA 4.0 / Peter Báthory

The ERA of the Faculty of Social Sciences has issued a communication in which “gently” refers to the fact that the procedure was not entirely in the spirit of the Basic Law.

The other university, which offered such training, was the Central European University, which the government had been attacking since last year. CEU, according to hvg.hu, has a similar opinion as the ELTE: considers the abolition of the profession as an attack on the freedom of education and university autonomy.

CEU does not even allow it to take the form in another form, but it will go further than it says in its

the elimination of the degree is also detrimental to Hungarian science and democratic politics. Courses related to the degree program will be continued by our university through specialization courses and MA and PhD programs with American accreditation.

fecsego.eu/propeller

Leave a Reply 69 megnézve, 1 alkalommal mai nap |