< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet, Nav / Blog article: Gyermekének ingyenebédjével csalt a NAV-os tisztviselő

| Mobile | RSS

Gyermekének ingyenebédjével csalt a NAV-os tisztviselő

Gyermekének ingyenebédjével csalt a NAV-os tisztviselő

Ingyenebédet kért gyerekének a menzán, ezzel csalt el a gyanú szerint több mint kétszázezer forintot egy NAV-os dolgozó.

Gyermekének ingyenebédjével csalt a NAV-os tisztviselő

A Blikkhez eljuttatott iratok tanúsága szerint az adóhatósági alkalmazott lánya óvodai étkezését szociális alapon, térítésmentesen vette igénybe, annak ellenére, hogy havi nettó jövedelme több mint 300 ezer forint. A férfit feljelentették: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága és a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya is vizsgálódik az ügyben.

A kapitányság által kiállított dokumentum szerint a nyomozók lekérték az intézménytől az adatokat, és kiderült: a kormányhivatalnok 2015 és 2017 között a saját nevében tett nyilatkozatot az óvodában, miszerint a kislány jogosult az ingyenes étkeztetésre. Összesen 216 140 forintot spórolt meg így magának. Mivel a férfi a NAV állományába tartozó kormánytisztviselő, ezért a rendőrség szerint tette kimeríti a költségvetési csalás bűncselekményét, így az ügyet továbbították a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztályának. Időközben az anyát is kihallgatták a NAV nyomozói.

(Blikk)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

fecsego.eu/propeller

Leave a Reply 126 megnézve, 1 alkalommal mai nap |