< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Brutális Katasztrófahelyzetet hirdettek az árvíz sújtotta 126 francia településen

| Mobile | RSS

Brutális Katasztrófahelyzetet hirdettek az árvíz sújtotta 126 francia településen

Brutális

Katasztrófahelyzetet hirdettek az árvíz sújtotta 126 francia településen

A hét eleji áradásokban 14-en vesztették életüket és 75-en megsérültek.

Természeti katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánítottak 126 francia települést az árvíz sújtotta dél-franciaországi Aude megyében, ahol a hét eleji áradásokban 14-en vesztették életüket és 75-en megsérültek – derül ki a csütörtöki francia hivatalos közlönyből.

A kormányintézkedésnek köszönhetően az árvíz sújtotta területeken a kártérítéseket a biztosítók gyorsabban tudják kifizetni – ígérte még hétfőn Édouard Philippe miniszterelnök.

Az Aude folyó szintje a hétfőre virradó éjjeli, mediterrán jellegű esőnek köszönhetően néhány óra leforgása alatt 30 centiméterről 7,5 méterre emelkedett Trebes városában és környékén. Hasonlóan magas vízszintre 1891 óta nem volt példa a térségben. A folyó szintje másnap helyenként a tíz métert is elérte. Az áradásoknak 14 áldozata és 75 sérültje van. A szélsőséges időjárás által leginkább sújtott településeket napokig csak helikopterrel lehetett megközelíteni.

A kormányfő hétfőn a helyszínen járt, és a hétvégén várhatóan Emmanuel Macron államfő is a megyébe látogat.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 51 megnézve, 1 alkalommal mai nap |