< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Hernádi Judit: Rettenetes az új hajléktalan-törvény

| Mobile | RSS

Hernádi Judit: Rettenetes az új hajléktalan-törvény

2018. október 20. | hozzászólás | Közélet

Hernádi Judit: Rettenetes az új hajléktalan-törvény

A színésznő azt mondja, fáj végignéznie, ahogy elviszik a hajléktalanokat. Rettenetesnek tartja az új törvényt, ezért ment el tüntetni a Kossuth térre. Az ATV Egyenes Beszédben adott interjút.

 

Közel nyolcvan író, költő, közíró vett részt a Parlament elé meghirdetett, vasárnap délutáni tüntetésen – írta a Népszava. Az „Egy mondat. Kortárs írók a hajléktalanságban élők méltóságáért” – címen meghirdetett demonstráción részt vevők egy-egy mondattal tiltakozzanak a Büntető törvénykönyv hajléktalan létformát kriminalizáló módosítása ellen.

A demonstráción részt vett Hernádi Judit is, aki pénteken az ATV Egyenes Beszéd című műsorában mondta el, mit gondol az új törvényről. A színésznő elmesélte, hogy emailben kapta meg a meghívót a rendezvényre, és nagyjából egy órát gondolkodott azon, hogy elmegy-e.

„Tudom azt, hogy mostanában az ilyen megmozdulásoknak nincs vége. Hiába tüntet az ember, hiába áll oda, nincs megoldása” – fogalmazott.

Végül mégis úgy döntött, hogy odaáll a kezdeményezés mellé. „Mert itt arról van szó, hogy embereket biztos halálba, vagy afelé sodornak” – mondta, majd felidézte az elmúlt napokban bevitt hajléktalanok példáit: bilincsben elviszik az embert, egy külön szobában kell végighallgatnia az ítéletet, úgy, hogy nem szólhat közbe, majd kap egy 20 ezer forintos bírságot.

„Ez rettenetes. Mi lesz velük? Nem lehet elvenni, ahonnan már nincs. Kiveszik a kezükből, vagy a szájukból az ennivalót? Mi ez?” – sorolta a kérdéseket, majd hozzátette: rettenetesen fáj neki, hogy végig kell nézni, ahogy ezeket az embereket elviszik. Hernádi a műsorban elmondta: nem fél a közéleti szerepvállalási miatt, mert a szívében tudja, hogy jó ügyek mellé áll oda.

atv.hu/ Kiemelt kép: Facebook/Hernádi Judit

fecsego.eu/atv

Leave a Reply 89 megnézve, 1 alkalommal mai nap |