< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Márki-Zay Péter: előkerülhetnek a Molotov-koktélok és az erőszak is

| Mobile | RSS

Márki-Zay Péter: előkerülhetnek a Molotov-koktélok és az erőszak is

2018. október 20. | hozzászólás | Közélet

Márki-Zay Péter: előkerülhetnek a Molotov-koktélok és az erőszak is

Interjút adott Hódmezővásárhely polgármestere a Népszavának.

Az ellenzék jelenlegi állapota mellett a beszélgetés során szóba került az Orbán-kormány leváltása is, amellyel kapcsolatban szokatlanul keményvonalas véleményt fogalmazott meg Márki-Zay Péter.

“A demokratikus rendszereket demokratikusan váltják le, míg a nem demokratikusat nem. Az elmúlt nyolc évben nagyon nagy lehetőséget adott az országnak az a temérdek pénz, amit az EU öntött ide. Ha az uniós pénzek nem jönnek, összeomolhat a gazdaság”

– fogalmazott.

Hódmezővásárhely polgármestere hozzátette, hogy: “Amikor majd Románia elrobog mellettünk, amikor egy esetleg bekövetkező válság miatt ismét nem lehet majd itthon munkát találni, akkor az emberek rádöbbennek, hogy mi is valójában az Orbán-rendszer öröksége: egy megfélemlített és meglopott ország, ahol a kormánypárti politikusok kastélyokban laknak és magángépeken repkednek.”

Szerinte, ahol ilyen hatalmas a kontraszt, “ott nagyon hirtelen előkerülhetnek a Molotov-koktélok és az erőszak is. Isten óvja ettől Magyarországot, de ahol ennyi embert tesznek tönkre politikai okból, ott nem zárhatjuk ki megnyugtatóan ezt a lehetőséget.”

Konkrét lépésekről és tervekről is beszélt. Annyit elárult, hogy fő céljuk, hogy a jövő évi önkormányzati választáson minden város Hódmezővásárhely legyen. Ezt úgy érti, legyen egy induló és ha kell, a helyi pártpolitikusok ehhez adják fel hűségüket a politikai családjukhoz.

fecsego.eu/atv.hu/Népszava

Leave a Reply 114 megnézve, 1 alkalommal mai nap |