< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Közlemény/Tisztelt Oláh István László/kedves barátom

| Mobile | RSS

Közlemény/Tisztelt Oláh István László/kedves barátom

2018. október 24. | hozzászólás | Közélet

Kedves Oláh Îstvàn László

Újabb nemzeti ünnepen vagyunk túl. Évről-évre egyre inkább a bőrünkön érezzük, hogy mit is jelent, ha Magyarország nem demokratikus, nem szabad és vezetői a nép elnyomásában látják hatalmuk zálogát. Mi, európai magyarok ott voltunk Nagy Imre szobránál, hogy fejet hajtsunk az első ellenálló előtt.

Közben egyre több része derül ki az Orbán-csomagnak. A rendszerváltás óta ez az első olyan megszorító csomag, amelyet nem egy válság vagy egy reform indokol, hanem az, hogy kezd elfogyni az ellopható pénz. Ezért szüntették meg a lakáskasszák állami támogatását, ezért nem fogja követni a nyugdíjemelés még az inflációt sem és ezért szűnnek meg jövőre a béren kívüli juttatások is. A megszorításokat már most is érezhetjük, pedig szinte biztos, hogy messze még a vége. De nem csak azokat sújtja a kormány, akiknek még van vesztenivalójuk.

Az Orbán-rendszer mára oda jutott, hogy a lehető legszegényebbeken, a hajléktalanokon éli ki hatalmát. Hiába mondják, hogy ezeknek az embereknek nem az utcán van a helyük – persze, hogy nem – az is biztos, hogy nem a vádlottak padján vagy a börtönben. Európai magyarként látnunk kell azt az embertelenséget és igazságtalanságot, amit otthonukat elvesztett emberek rendőrségi vegzálása jelent.

A Demokratikus Koalíció tudja a feladatát. Ott leszünk mindig mindenhol, ahol leránthatjuk a leplet az Orbán-rendszer bűneiről. Ahogy számon kérjük őket a parlamentben, úgy számon kérjük őket az utcán is. Budapest, Szeged, Győr és Miskolc után ezúttal Pécsen fogunk tüntetni most pénteken az ellenállás jegyében.

 

 

Dolgozunk tovább, mert csak mi, európai magyarok lehetünk a jövő demokratikus Magyarországának alapítói.

 

Barátsággal

Gyurcsány Ferenc

Leave a Reply 154 megnézve, 1 alkalommal mai nap |