< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: 43 évet kaptak a magyar rabszolgatartók Angliában

| Mobile | RSS

43 évet kaptak a magyar rabszolgatartók Angliában

2018. október 25. | hozzászólás | Fecsegő hírek

 

43 évet kaptak a magyar rabszolgatartók Angliában

Összesen 43 év börtönbüntetésre ítéltek hétfőn három-három magyar férfit és nőt Angliában emberkereskedelem, prostitúcióra kényszerítés és modern rabszolgatartás miatt.

A vád szerint az egy családba tartozó gyanúsítottak 2012 decembere és 2017 decembere között Magyarországról az Egyesült Királyságba csempésztek nőket, akiknek azt ígérték, hogy takarítómunkát szereznek nekik.

Ehelyett prostitúcióra kényszerítették őket, szolgáltatásaikat pedig felnőttoldalakon hirdették.

Az elkövetők Derbyshire és Nottinghamshire megyékben több mint húsz bordélyházat alakítottak ki üzletsorok felett, de a Britannia Hotel szobáiban is dolgoztatták a lányokat.

Az ügyre úgy derült fény, hogy egy nő üzenetet küldött Magyarországon élő édesanyjának, hogy rabszolgaként tartják, bántalmazzák és halálosan fenyegetik őt. A magyar rendőrök a bejelentést követően értesítették ottani kollégáikat.

A brit hatóságok szerint a bűnszervezetet vezető 31 éves Cs. Csaba azzal viccelődött,

annyi pénze van, hogy a bársonyt is használhatná WC-papírnak, a nőkről pedig lovakként beszélt.

Amikor az első fogvatartottakat kiszabadították, Cs. Csaba telefonokat és számítógépeket tört össze, hogy megpróbálja eltüntetni a bizonyítékokat.

Néhány nő idő közben már hazatérhetett Magyarországra, de a gyanú szerint további áldozatok tartózkodhatnak Angliában.

Harry Dick, a kelet-közép-angliai különleges műveleti egység nyomozója arról beszélt,

láttuk, hogy az embereket fenyegették és kényszerítették rá, hogy nap mint nap férfiakkal szexeljenek. Ez hosszú ideig zajlott szünet nélkül, a nők nem élhettek közösség életet, a keresetüket pedig nem ők tették zsebre, hanem valaki más.

Könyörtelen bánásmód

Az ügyben a nottinghami koronabíróság hétfőn hozott ítéletet.

Stuart Raffery bíró elmondta, a prostitúcióra kényszerített nők élete nyomorrá lett, a gyanúsítottak pedig semmit nem tettek ennek megakadályozásáért.

A szó modern értelmében rabszolgaként tartották és lelkiismeret nélkül kihasználták őket. Mindegyik áldozat magyar állampolgár volt, ami nem véletlen. Akár önszántukból jöttek, akár nem, a tény, hogy nyelvtudás nélkül érkeztek egy idegen országba, lehetővé tette önöknek, hogy elszigeteljék és maguktól tegyék függővé őket.

Hozzátette, néhány lány nagyon, nagyon fiatal volt, mindnyájukat könyörtelenül kihasználták. Akkor is dolgoztatták őket, ha megsérültek, betegek voltak, vagy bármilyen problémájuk volt.

A család hat tagja összesen 43 év börtönbüntetést kapott:

  • A 31 éves Cs. Csaba négy rendbeli emberrablás, prostitúcióra kényszerítés és rabszolgatartás miatt 13 év börtönbüntetést kapott.
  • A 29 éves Cs. Róbertet négy rendbeli emberrablás és prostitúcióra kényszerítés miatt 8 év börtönbüntetésre ítélték.
  • Az 52 éves id. Cs. Csaba, a 42 éves R. Edit és a 33 éves R. Gabriella két rendbeli emberrablás, prostitúcióra kényszerítés miatt 8, illetve 6-6 év börtönt kaptak.
  • A 49 éves V. Juliannának egy rendbeli emberrablás miatt 2 évre kell börtönbe mennie.

Kiemelt kép: Nottinghamshire Police

fecsego.eu/hír24

Leave a Reply 122 megnézve, 2 alkalommal mai nap |