< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Közel 500 kg marihuánát csempészett – vádat emelt a főügyészség

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Közel 500 kg marihuánát csempészett – vádat emelt a főügyészség

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Közel 500 kg marihuánát csempészett – vádat emelt a főügyészség

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal az albán férfival szemben, aki tavaly decemberben mintegy fél tonna marihuánát próbált meg Magyarország területére csempészni.

A vádirat szerint a vádlott 2017. december 18. napján reggel 05 órakor jelentkezett belépéséra Szerbia irányából Magyarország területére a Röszkei Határkirendeltségen az általa vezetett albán forgalmi rendszámú kamionnal és a hozzá csatolt vontatmánnyal. A tételes vámvizsgálat során a vádlott által vezetett járműszerelvény pótkocsijának röntgenvizsgálatát, majd a ponyvájának átkutatását követően megállapításra került, hogy a pótkocsi teteje duplafalú és az alsó ponyva megbontása után az ott kialakított rejtekhelyről 90 csomag kannabisz, valamint egy csomag növényi gyanta került lefoglalásra. A mintegy 450 kg tömegű anyag tiszta hatóanyag tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának közel 50-szerese. A nyomozás azt is megállapította, hogy a csomagok kábítószert tartalmaznak.

A Csongrád Megyei Főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Szeged, 2018. október 25.

Dr. Kopasz Zsolt főügyész

Leave a Reply 94 megnézve, 1 alkalommal mai nap |