< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: 15 hajléktalan kunyhóját rombolták le a kispesti erdőben

| Mobile | RSS

15 hajléktalan kunyhóját rombolták le a kispesti erdőben

15 hajléktalan kunyhóját rombolták le a kispesti erdőben

A Város Mindenkié által készített videón arról is beszélnek, hogy eddig azért mentek inkább az utcára, mert nem akartak olyan helyen lakni, ahol bogarak másznak rajtuk.

15 hajléktalan kunyhóját semmisítette meg a hosszú hétvége folyamán a Pilisi Parkerdő Zrt. a kispesti Határ út mellett található Kiserdőben – írta meg a Mérce.

A hosszú hétvége után érkezett haza több kunyhóban élő hajléktalan ember a Határ út mentén lévő kiserdőbe, lakásaikhoz. Amikor hazaértek, megsemmisítve találták kunyhóikat.

A nap folyamán A Város Mindenkié aktivistái és Varga Attila a Párbeszéd helyi képviselője, a kispesti Szociális Bizottság elnöke is a helyszínen járt. Varga a Mércének elmondta, amikor kiértek, még ott találták a munkásokat, akik őket látva levonultak a telepről. A munkavezető Vargának azt mondta, lakhatásra alkalmas épületeket nem bontanak le majd.

Az önkormányzat már korábban is jelezte, el akarja bontani a kunyhókat, ám a terület a Pilisi Parkerdő tulajdona, ezért ezt nem tehették meg. A hajléktalanok elmondása szerint szóban a Vöröskereszt is jelezte nekik, hogy a kisházakat elbontják, majd, várhatóan a tavasz folyamán, de senki sem figyelmeztette őket arra, hogy most megsemmisítenék lakhelyüket.

Mint az a Város Mindenkié által készített videón is elhangzik, többségük éjszakai szállásra tud majd bemenni, ez azt jelenti, hogy aludni tudnak majd a szálláson, de napközben az utcára kényszerülnek. A videón azt is elmondják a lakók, azért mentek inkább az utcára eddig szálló helyett, mert nem akartak olyan helyen lakni, ahol bogarak másznak rajtuk.

atv.hu

Leave a Reply 93 megnézve, 1 alkalommal mai nap |