< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Birkózó-vb – Lőrincz Viktor nagy csatában, Krasznai Máté tussal kikapott a nyolcaddöntőben

| Mobile | RSS

Birkózó-vb – Lőrincz Viktor nagy csatában, Krasznai Máté tussal kikapott a nyolcaddöntőben

2018. október 26. | hozzászólás | Sport

Birkózás-vb-Magyarország
Birkózó-vb – Lőrincz Viktor nagy csatában, Krasznai Máté tussal kikapott a nyolcaddöntőben

Lőrincz Viktor nagy küzdelem végén, Krasznai Máté pedig tussal kikapott a kötöttfogásúak 87, illetve 67 kilogrammos kategóriájának nyolcaddöntőjében a budapesti birkózó-világbajnokság pénteki versenynapján.

 

A kétszeres világbajnoki bronzérmes, olimpiai ötödik, tavaly Európa-bajnok Lőrincz a könnyűnek nevezhető selejtezőjét követően az egyik legnehezebb riválissal találta szembe magát az idei Eb-győztes georgiai Roberti Kobliashvili személyében.
Jól kezdett Lőrincz, a szokásos kemény, aktív állóbirkózását mutatta be, aminek következtében 1:15 perc után megintették riválisát (1-0). A Bp. Honvéd klasszisa “természetesen” leküldette ellenfelét, majd összefogta és ellentmondást nem tűrően pörgetett (3-0), az akció végén viszont a grúz szépen kijött a fogásból és visszatámadott, a magyar pedig védekezés közben a lábára nyúlt, így kétpontos intéssel büntették (3-2).
A félidőre így biztos magyar-vezetés helyett szoros állásnál mehettek a felek. A folytatásban a szőnyeg közepén küzdöttek a birkózók, képtelenek voltak fogást találni egymáson, a bírók viszont visszaintették Lőrinczet, ami már riválisának volt kedvező (3-3).
Lentről Kobliashvili semmit sem csinált, de láthatóan nem is akart. Bízott benne, hogy egy percet kibír majd Lőrincz ellen, aki hiába próbálkozott, nem tudta megingatni ellenfelét.
A vereséget Lőrincz és Sike András szövetségi kapitány is rosszul viselte, erősen vitatták Lőrincz intését, ám nem tehettek semmit, és rövid, de heves reklamálás után elhagyták a szőnyeget.
Sike András és a válogatott másik olimpiai bajnok edzője, Repka Attila néhány perccel később már Krasznai mögött sétált vissza a C szőnyeghez, melyen a 67 kilós nyolcaddöntő váratlanul rövid ideig tartott.
Az FTC birkózója a dán Fredrik Holmquist Bjerrehuus ellen lépett szőnyegre, akinek Eb-ötödik hely a legjobbja, így nem tűnt verhetetlennek, ám Krasznai egy perc után figyelmetlen volt, riválisa csípődobással hátára dobta és tusba szorította.
Lőrincz és Krasznai, illetve a korábban a selejtezőben vereséget szenvedett Torba Erik (60 kg) még a vigaszági folytatásban bízhat, amihez legyőzőik döntőbe jutására van szükség.
(FOTÓ)

MTI

Leave a Reply 64 megnézve, 1 alkalommal mai nap |