< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Három településen tartanak időközi önkormányzati választást

| Mobile | RSS

Három településen tartanak időközi önkormányzati választást

2018. október 27. | hozzászólás | Közélet

Három településen tartanak időközi önkormányzati választást

Három településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Kakasdon és Pusztaszentlászlón polgármestert, Kémesen polgármestert és önkormányzati képviselőket is választanak.

A Tolna megyei Kakasdon a települést 2006-tól irányító korábbi polgármester, Bányai Károly (független) augusztusi halála miatt rendeznek időközi választást. A tisztségért három független jelölt, Bíró Attila Sándor, Róczóné Papp Krisztina és Schellné Simcsik Orsolya indul. Az 1728 lakosú községben 1417-en szavazhatnak.

A Zala megyei Pusztaszentlászlón ugyancsak a korábbi polgármester, Varga János Tibor (független) júliusban bekövetkezett halála miatt írták ki a voksolást. A tisztségért három független jelölt – Éder Ervin, Kaj István és Varga János Tiborné – indul. A csaknem 580 lakosú faluban 497-en adhatják le voksukat.

A dél-baranyai Kémesen polgármestert és képviselőket választanak, mert a képviselő-testület július végén felosztatta magát. A polgármesteri posztért két jelölt indul: a jelenlegi településvezető, Szolykóné Pfeifer Gabriella (Fidesz-KDNP) és Horváth Zoltánné (független), a négy képviselői helyre pedig tizenhárom független jelölt aspirál. A 475 lakosú község választási névjegyzékében 384-en szerepelnek.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 72 megnézve, 1 alkalommal mai nap |