< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Közélet / Blog article: A DK az Európai Bizottsághoz fordul a kettős állampolgárok szavazati joga miatt

| Mobile | RSS

A DK az Európai Bizottsághoz fordul a kettős állampolgárok szavazati joga miatt

2018. október 30. | hozzászólás | EU Sajtószoba, Közélet

A Demokratikus Koalíció arra kéri az Európai Bizottságot, hogy tegye meg azokat a lépéseket, amelyek kizárják, hogy a kettős állampolgárok több országban is szavazhassanak a jövő évi EP-választáson.

A DK az Európai Bizottsághoz fordul a kettős állampolgárok szavazati joga miatt

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A DK frakciószóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a magyar választási rendszer nem garantálja a levélszavazatok titkosságát, és annak is fennáll a veszélye, hogy az uniós tagállamokban élő kettős állampolgárok mindkét országban szavaznak majd az EP-választáson.

Gréczy Zsolt kérdésre azt válaszolta, hogy a DK mindig támogatta a székelyföldi autonómiatörekvéseket, de azzal a kikötéssel, hogy azok nem sérthetik a romániai jogszabályokat.

Újabb felvetésre azt felelte, hogy a Demokratikus Koalíció egy közös ellenzéki főpolgármester-jelöltben gondolkodik, akinek a személyéről később fognak megállapodni. A függetlenként induló Puzsér Róbert a “Fidesz jelöltje ebben a versenyben”, aki azért jelent meg a színtéren, hogy megossza az ellenzéket – értékelt, komolytalannak nevezve annak lehetőségét, hogy az ellenzéki pártok beálljanak a publicista mögé.

(MTI)

forrás:prop propel

Leave a Reply 71 megnézve, 1 alkalommal mai nap |