< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Hulladékkezelés Nem jelent meg a katasztrófavédelem szemetet szállítani

| Mobile | RSS

Hulladékkezelés Nem jelent meg a katasztrófavédelem szemetet szállítani

2018. október 31. | hozzászólás | Közélet

Hulladékkezelés
Nem jelent meg a katasztrófavédelem szemetet szállítani

A jelenleg meglévő üzemanyagkészletből még körülbelül egy hétig el tudják vinni a szemetet az óvodákból, iskolákból, egészségügyi intézményekből, valamint a temetők környékéről.

A vállalás ellenére nem jelent meg a katasztrófavédelem a Zöld Híd Nonprofit Kft.-nél hétfőn, hogy a 116 érintett településen ellássák a szemétszállítást – közölte az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnöke kedden a Zöld Híd Kft. telephelyén tartott sajtótájékoztatón.

Gémesi György (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) azt mondta, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a pénteken kezdődő háromnapos tárgyaláson mindenféle tájékoztatást megkapott, azóta viszont nem történt semmi.

A gödöllői polgármester úgy vélekedett: a katasztrófavédelem dolgozik rajta, hogy valamilyen formában ellássa a szolgáltatást.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki nyilatkozatára, amelyben a miniszter üzleti zsarolásnak nevezte a társaság leállását, úgy reagált, nem zsarolásról van szó, hanem arról, hogy csak olyan szintű szolgáltatást tudnak végezni, amilyen a számlán lévő pénzből kitelik.

Gyenes Szilárd, a Zöld Híd Kft. megbízott ügyvezető igazgatója azt mondta, reggel még egyszer felhívta a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt.-t, hogy utalják át a munka megkezdéséhez szükséges pénzügyi forrásokat. Értesítette a Pest és Nógrád megyei kormányhivatalok vezetőit, hogy intézkedjenek a “törvénysértő” állapot megszűnéséért. Emellett ügyvédi letétbe helyeztette a dolgozók bérét, mert szerinte elfogadhatatlan, hogy előfordulhat, hogy nem kapják meg a munkabérüket.
A következő napokban komoly helyzet alakulhat ki

A következő napokban komoly helyzet alakulhat ki, mert ha a területen kint lévő hulladék egy hétig halmozódik, annak elszállítása és lerakása – állítása szerint – több mint két hónapnyi munkát igényel.

Tudatta, a jelenleg meglévő üzemanyagkészletből még körülbelül egy hétig el tudják vinni a szemetet az óvodákból, iskolákból, egészségügyi intézményekből, valamint a temetők környékéről.

Gyenes Szilárd és Gémesi György úgy fogalmazott, elkötelezettek a hulladékgazdálkodás teljesítése mellett, és szakmailag minden tekintetben együttműködnek, hogy minél hamarabb működjön a szemétszállítás.

A Váci Polgármesteri Hivatal az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, a Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Vác közigazgatási területén változatlanul végzi a szolgáltatást. A hulladékot a gyáli hulladékkezelő központba szállítják – tették hozzá.
Fidesz: Gémesi György vállalja a felelősséget a hulladékügyben előállt helyzetért!

A Fidesz arra szólította fel Gémesi György gödöllői polgármestert, az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnökét, hogy vállalja a felelősséget a hulladékügyben előállított helyzetért – közölte Vécsey László, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője kedden Budapesten, újságírók előtt.

Kifejtette: a Zöld Híd Kft. hulladékgazdálkodási ellátási területén – ami 116 települést jelent – nagyon súlyos helyzet állt elő, 40 településről egyáltalán nem gyűjtik össze a szemetet, a többi helységből pedig nem engedik be a Zöld Híd telepére az önkormányzati, illetve hulladékagglomerációhoz tartozó szolgáltatók által begyűjtött hulladékot.

Ezzel szerinte olyan helyzetet állítottak elő, ami egy-két napon belül akár közegészségügyi vészhelyzetet is előidézhet.

Ennek a helyzetnek az egyértelmű felelőse a Zöld Híd vezetése, amely évek óta “politikai ügyet generál a hulladéktémából” – jelentette ki Vécsey László, jelezve: a hulladékgazdálkodási társulási tanács elnöke Gémesi György gödöllői polgármester, az Új Kezdet ellenzéki párt elnöke, aki az LMP-vel választási szövetséget kötött. A Zöld Híd ügyvezető igazgatója pedig Gyenes Szilárd, aki Gémesi György alpolgármestere volt, és egyébként az LMP országgyűlési képviselőjelöltjeként indult a választáson – tette hozzá.

A fideszes képviselő szerint képtelenek feldolgozni a választási vereséget, most azonban olyan politikai döntést hoztak, amellyel az emberek ellátásbiztonságát veszélyeztetik.

Ezt vállalhatatlannak minősítette, és az illetékes országgyűlési képviselők, továbbá polgármesterek nevében is felszólította Gémesi Györgyöt, hogy vállalja a felelősséget az előállított helyzetért, minél előbb kezdje meg a károk helyreállítását, ha pedig erre nem hajlandó, akkor a kormány vegye át a Zöld Híd irányítását.

Órákon belül meg kell oldani a helyzetet – mondta Vécsey László.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 445 megnézve, 1 alkalommal mai nap |