< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Videón mutatják be a demokrácia halálát, Orbán Viktor az elrettentő példa///. Video sobre la muerte de la democracia, Viktor Orbán es un elemento disuasivo.

| Mobile | RSS

Videón mutatják be a demokrácia halálát, Orbán Viktor az elrettentő példa///. Video sobre la muerte de la democracia, Viktor Orbán es un elemento disuasivo.

Videón mutatják be a demokrácia halálát, Orbán Viktor az elrettentő példa

SZERZŐ: ÁGOSTON ZOLTÁN

A brit gazdasági hetilap, az Economist még hétfőn tett ki a Facebook-oldalára egy videót a világ autokrata politikusai vezetőiről és arról, hogyan építik le országuk demokratikus intézményrendszerét. Ennek az Economist szerint négy lépcsőfoka van, az egyiket pedig brit gazdasági hetilap Orbán Viktorral illusztrálja:

  • 1) Hatalomra jut egy karizmatikus vezető, aki azt ígéri, hogy megmenti a népet.
  • 2) Talál egy ellenséget, a feldühödött tömeg ugyanis szívesen bűnbakot akar, akire a felelősséget háríthatja a problémáiért. A migránsok tökéletesen megfelelnek ellenségnek, mert nincs szavazójoguk. Ezt használja ki Orbán Viktor is, aki szerint – állítja az az Economist – a muszlim bevándorlók elpusztítják Magyarországot
  • 3) Felszámolja a demokratikus intézményeket, amilyen a szabad sajtó és a független igazságszolgáltatás.
  • 4) Ezután pedig lesújt az ellenzékre, mint Recep Tayyip Erdogan Törökországában

Amikor pedig lehullt az álarc – fűzi hozzá az Economist Vlagyimir Putyin orosz elnökkel –, a demokrácia halott, és már csak a nevében él.

(A hvg.hu nyomán)

fecsego.eu/168 óra

Video sobre la muerte de la democracia, Viktor Orbán es un elemento disuasivo.

AUTOR: ZOLTÁN ÁGOSTON

British Economist Weekly, Economist, publicó el lunes un video sobre los líderes de los políticos autocráticos en el mundo y sobre cómo construir las instituciones democráticas de su país. Según este economista, hay cuatro pasos, uno de los cuales está ilustrado por el semanario económico británico Viktor Orbán:

1) Un líder carismático llega al poder que promete salvar a la gente.
2) Encuentras un enemigo, y la multitud enojada está ansiosa por un chivo expiatorio que pueda responsabilizarse de sus problemas. Los migrantes coinciden perfectamente con el enemigo porque no tienen derecho a votar. También es utilizado por Viktor Orbán, quien, según The Economist, es un musulmán que destruye a Hungría.

3) Eliminar las instituciones democráticas como la prensa libre y la justicia independiente.
4) Luego golpea a la oposición como Recep Tayyip Erdogan en Turquía.
Y cuando la mascarada cae sobre el presidente ruso, el economista Vladimir Putin, la democracia está muerta y está solo en su nombre.

(Después de la hvg.hu)

fecsego.eu/168 horas

Leave a Reply 129 megnézve, 1 alkalommal mai nap |