< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Az ügyészség 16 és 25 év közötti börtönbüntetéseket kért a függetlenségi katalán politikusokra////. La fiscalía apeló de 16 a 25 años de prisión a políticos catalanes de independencia.

| Mobile | RSS

Az ügyészség 16 és 25 év közötti börtönbüntetéseket kért a függetlenségi katalán politikusokra////. La fiscalía apeló de 16 a 25 años de prisión a políticos catalanes de independencia.

Az ügyészség 16 és 25 év közötti börtönbüntetéseket kért a függetlenségi katalán politikusokra

Az ügyészség 16 és 25 év közötti börtönbüntetéseket kért a katalán függetlenségi törekvések miatt megvádolt, előzetes letartóztatásban lévő politikusokra a spanyol legfelsőbb bíróságnak benyújtott indítványában pénteken.

Lázadás és közpénz hűtlen kezelése miatt a legmagasabb büntetést, 25 éves szabadságvesztést és közügyektől eltiltást Oriol Junqueras volt katalán elnökhelyettes esetében kérvényezte, aki egy éve előzetes letartóztatásban van.

Ugyanezekben a vádpontokban a szintén előzetes letartóztatásban lévő egykori katalán kormánytagok, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva és Dolors Bassa esetében 16 év börtön és közügyektől eltiltás a javasolt büntetés.

Lázadás bűncselekménye miatt Jordi Sánchez és Jordi Cuixart katalán függetlenségi civil szervezeti vezetőkre, valamint Carme Forcadell egykori katalán parlamenti elnökre 17 éves büntetési tétel szerepel az indítványban.

Érvelésében az ügyészség hangsúlyozta: a vádlottak veszélybe sodorták Spanyolország alkotmányos rendjét, Katalónia függetlenségére irányuló tervük pedig minden, a céljuk eléréséhez szükséges eszközt, így az erőszakot is tartalmazta. Erre példaként említve a tömegrendezvények megfélemlítő erejét, valamint a katalán vezetők utasításainak alárendelt katalán rendőrség felhasználását.

Utóbbi miatt egyébként Josep Lluís Trapero volt katalán rendőrfőnök esetében 11 éves börtönbüntetést indítványozott a központi büntetőbíróságnál lázadás miatt.

A perben, amely az eddigi információk szerint várhatóan január közepén indulhat a legfelsőbb bíróságon, összesen 18-an kerülnek a vádlottak padjára a 25 politikus és civil szervezeti vezető közül, akikkel márciusban szemben vádat emeltek a 2017. október 1-jén alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakba torkollott függetlenségi népszavazás megrendezése, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt.

Carles Puigdemont volt katalán elnök és egykori kormányának szintén külföldön tartózkodó négy tagja nincs közöttük, mivel a spanyol bíróság által kért kiadatásukat Belgiumban és Németországban is elutasították.

„Nincs lázadás, nincs semmilyen bűncselekmény” – jelentette ki Quim Torra, katalán elnök Barcelonában Roger Torrent katalán parlamenti elnökkel közös nyilatkozatában visszautasítva a vádhatóság indítványát. Véleményük szerint az ügyészséget nem az igazság-, hanem a bosszúvágy hajtja, az erőszakot pedig a spanyol rendőrség és csendőrség követte el, ütlegelve a szavazni kívánó békés embereket.

„Bűntárs az elnyomásban” – mondta Pedro Sánchez spanyol kormányfőről a katalán elnök, utalva arra, hogy többször is követelte a miniszterelnöktől a vádak ejtését a katalán politikusok ellen. Úgy vélte: a spanyol kormány elveszítette a lehetőséget, hogy az ügyet a bíróságról visszaterelje a politika keretei közé, ahol lennie kellene.

Quim Torra hangsúlyozta: nem állnak meg, amíg az előzetes letartóztatásban lévő vezetők nem lesznek szabadok, és a száműzöttek nem térnek haza.

Az ügyészséggel ellentétben nem látja bizonyítottnak az erőszakot, és így a lázadás bűncselekményét sem a spanyol igazságügyi minisztérium alá tartozó, az állam és intézményeinek jogi képviseletét ellátó testület (Abogacía del Estado), amely szintén pénteken benyújtott indítványában az enyhébbnek számító zendülés bűncselekménye miatt kért büntetést a hűtlen kezelés mellett a katalán függetlenségi politikusokra.

A javaslatban Oriol Junquerasnak 12 év, a többi volt katalán kormánytagnak 11 és fél szabadságvesztést javasolt, míg a volt katalán elnököt 10 évre, a két civil szervezeti vezetőt pedig 8 évre küldené börtönbe.

Dolores Delgado spanyol igazságügy-miniszter a kormány pénteki ülését követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a testület szakmai szempontok alapján tette meg javaslatát, és visszautasította, hogy ez egy gesztus lenne a katalán kormány felé. Véleménye szerint az ügyben szakmai vita zajlik a különböző jogi szereplők között.

fecsego.ei/168 óra

La fiscalía apeló de 16 a 25 años de prisión a políticos catalanes de independencia.

La fiscalía ha condenado a presos de entre 16 y 25 años de prisión a presos preventivos acusados ​​de las aspiraciones de independencia catalanas a la Corte Suprema de España el viernes.

Debido a la rebelión y malversación de las finanzas públicas, Oriol Junqueras, diputado del diputado catalán, que había sido detenido durante un año, prohibió la pena máxima, 25 años de prisión y asuntos públicos.

En los mismos cargos, el castigo anterior de los ex miembros del gobierno catalán Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva y Dolors Bassa fue de 16 años en prisión y el procesamiento público fue el castigo propuesto.

Por el delito de rebelión, Jordi Sánchez y Jordi Cuixart, líderes de la sociedad civil catalana de la independencia y ex presidenta parlamentaria catalana, Carme Forcadell, tienen una condena de 17 años.

En su argumento, la fiscalía enfatizó que los acusados ​​amenazaron el orden constitucional de España, y su plan de independencia de Cataluña incluía todos los medios para lograr su propósito, incluida la violencia. Por ejemplo, el poder intimidante de los eventos masivos y el uso de la policía catalana subordinada a las instrucciones de los líderes catalanes.

Como resultado de este último, Josep Lluís Trapero fue un jefe de la policía catalana que fue condenado a 11 años de cárcel por el Tribunal Penal Central.

La demanda, que, según la información hasta el momento, se llevará a cabo en la Corte Suprema a mediados de enero, será de 18 en total para los acusados ​​entre los 25 políticos y líderes de la sociedad civil que fueron acusados ​​en marzo contra la inconstitucionalidad y la violencia policial del 1 de octubre de 2017. Organizar un referéndum independiente sobre independencia y adoptar la Declaración de Independencia de Cataluña.

Carles Puigdemon, quien también fue miembro del presidente de Cataluña y su antiguo gobierno, no se encuentra en la misma posición que un miembro de la comunidad internacional, ya que la extradición solicitada por el tribunal español en Bélgica y Alemania también ha sido rechazada.

“No hay rebelión, no hay crimen”, dijo Quim Torra, presidente catalán de Barcelona, ​​Roger Torrent, en una declaración conjunta del presidente parlamentario catalán, rechazando la moción de la acusación, diciendo que el procesamiento no es impulsado por la justicia sino por la venganza. Gendarmería, persiguiendo a las personas pacíficas que desean votar.

“Espaciador en la represión”, dijo el presidente catalán, Pedro Sánchez, de España, refiriéndose al hecho de que en repetidas ocasiones le exigió al primer ministro la acusación contra los políticos catalanes de que el gobierno español había perdido la oportunidad de llevar el caso ante los tribunales. donde deberia estar

Quim Torra destacó: no se detendrán hasta que los detenidos en prisión preventiva estén libres y los exiliados no regresen a casa.

En contraste con la acusación, él no ve la violencia como probada y, por lo tanto, el delito de rebelión no fue castigado por la ley del Estado e Instituciones del Ministerio de Justicia (Abogacía del Estado), que también presentó una petición por un delito más leve. Trato desleal a los políticos independentistas catalanes.

En la propuesta, Oriol Junqueras tenía 12 años y los otros ex miembros del gobierno catalán estaban cumpliendo 11 y media prisión, mientras que el ex presidente catalán fue enviado a la cárcel por 10 años, y los dos líderes de la sociedad civil fueron enviados por ocho años.

La ministra de Justicia española, Dolores Delgado, destacó en una rueda de prensa posterior a la reunión de gobierno del viernes: el panel hizo su propuesta sobre la base de consideraciones profesionales y rechazó que fuera un gesto para el gobierno catalán. En su opinión, existe un debate profesional entre los diferentes actores legales.

fecsego.i / 168 horas

Leave a Reply 69 megnézve, 1 alkalommal mai nap |