< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Közélet / Blog article: Kezdhetünk búcsúzkodni a zöldségektől, olyan drága lesz

| Mobile | RSS

Kezdhetünk búcsúzkodni a zöldségektől, olyan drága lesz

2018. november 5. | hozzászólás | EU Sajtószoba, Közélet

Kezdhetünk búcsúzkodni a zöldségektől, olyan drága lesz

 SZERZŐ: 168 ÓRA

A gyökérzöldségek akár 40-50 százalékkal, a hangymafélék pedig 30-40 százalékkal drágulhatnak a következő időszakban – mondta az InfoRádiónak a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke.

Ledó Ferenc azzal indokolta a drágulást, hogy

Magyarországon és Európában is nagyon gyenge volt a termés ezekből a zöldségekből. A legnagyobb gondban a gyökérzöldségek és a hagymafélék termesztése volt.

Európai és magyar viszonylatban is 20-30 százalékkal kevesebb termett a megszokottnál, ami a termelői és fogyasztói árakat is befolyásolta.

A kései tavasz után az áprilisban és májusban érkezett hőség és szárazság csökkentette a terméshozamot. Az árak emelkedése ki fog tartani jövő tavaszig, mivel importtal sem bővíthető a kínálat.

A sárgarépa 30-40 százalékkal, a fehérrépa 50-60 százalékkal, a hagymafélék 30-40 százalékkal drágulnak az elkövetkező időszakban. A paprikánál és a paradicsomnál a tavalyi árak figyelhetők meg.

Pedig már mostanra alaposan megnőttek az árak, A sárgarépa októberben 116 százalékkal került többe, mint egy évvel korábban.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 102 megnézve, 1 alkalommal mai nap |