< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Könnyedén nyert a Vidi, kikapott a Haladás

| Mobile | RSS

Könnyedén nyert a Vidi, kikapott a Haladás

2018. november 5. | hozzászólás | Sport

Könnyedén nyert a Vidi, kikapott a Haladás

A Vidi FC könnyedén aratott győzelmet a Paks fölött, a Haladás kikapott Újpesten, a Puskás Akadémia pedig megint győzött.

Nyert a Vidi FC

A hazaiak ezt megelőzően több mint öt hónapja, május 27-én kaptak ki saját közönségük előtt, azóta négyszer nyertek és egyszer döntetlent játszottak vendéglátóként.

Kissé álmosan kezdődött a mérkőzés, a Vidi ugyan enyhe mezőnyfölényben futballozott, de ez helyzetekben nem nyilvánult meg. Ennek ellenére Pátkai okos lövésével a székesfehérváriak előnybe kerültek bő negyedórát követően. A bekapott gól után átvette az irányítást a hazai együttes, de a befejezések nem sikerültek, így egyenlítés helyett a Vidi duplázta meg előnyét egy hatalmas védelmi hibát – Báló lyukat rúgott – kihasználva. A paksiak annyira megzavarodtak a második találattól, hogy újabb hiba után a Vidi szinte el is döntötte a három pont sorsát már a szünet előtt.

A folytatásban a bajnokcsapat játszott veszélyesebben, a Paks teljesen kedvetlennek tűnt az első játékrészben összeszedett jelentős hátránytól. Csak idő kérdése volt, mikor talál ismét kapuba a Vidi, ezt végül Pátkai tette meg. A hátralévő időben is sok helyzete és veszélyes támadása volt a vendégeknek, egy ízben a kapufa mentette meg a hazaiakat a még nagyobb különbségű vereségtől, de a Vidi így is magabiztos és fölényes győzelmet aratott.

Kikapott a Haladás

Az első félidőben többnyire az Újpest irányított, de hiába játszott mezőnyfölényben, a beadásaiból nem alakultak ki gólveszélyes helyzetek. A Haladás csak ritkán tudta hosszabb ideig megtartani a labdát a hazai együttes térfelén, ennek ellenére két nagyobb gólszerzési lehetősége is volt: előbb Priskin fejese kerülte el kevéssel az újpesti kaput, majd Habovda lövése után védett nagyot Pajovic.

A második játékrész elején Priskin kis híján megszerezte a vezetést a szombathelyieknek, ám a lövése után a labda a lécről kifelé pattant. A folytatásban ismét az Újpest került fölénybe, ennek pedig a 71. percben lett meg az eredménye: Beridze szabadrúgása után Balázs Benjámin talált közelről a kapuba. Tíz perccel később egy hazaadás után Rózsa Nwobodóba bombázta a labdát, amely a támadóról a kapuba pattant, így az Újpest két góllal legyőzte a sereghajtó Haladást.

Megint nyert a Puskás Akadémia

Az első negyedóra unalmas mezőnyjátéka után a tabella utolsó előtti helyén álló diósgyőriek váltak aktívabbá, de igazán komoly veszélyt nem jelentettek a hazai kapura. A kilencedik helyezett Puskás Akadémia a kapuja elé húzódott és gyors kontratámadásokból próbált helyzeteket kialakítani, kevés sikerrel. A gól nélküli első félidőt követően jóval lüktetőbbé vált a találkozó, felváltva forogtak veszélyben a kapuk.

A DVTK Tajti Mátyás ziccerénél, a felcsútiak Urblík József fejesénél jártak közel a gólhoz. A 79. percben egy sarokrúgást követően megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia: Josip Knezevic beadását Hegedűs János fejjel megcsúsztatta, Bacana Arabuli pedig néhány lépésről a kapuba belsőzött. Nem kellett sokat várni a vendégek válaszára, Bacsa Patrik lefejelt egy labdát, Tajti pedig félfordulatból a kapu jobb oldalába lőtt.

Ezzel azonban nem volt még vége a góloknak: Hegedűs, aki legutóbb az FTC ellen 60 méterről győztes gólt szerzett, ezúttal fele akkora távolságról, szabadrúgásból bombázott Antal Botond kapujába. Több találat már nem esett, így a felcsútiak otthon tartották a három pontot.

Hármat lőtt a Honvéd

Az első játékrészben a vendégcsapat volt aktívabb támadásban, s ennek köszönhetően egygólos fővárosi vezetéssel vonulhattak el a szünetre a felek. A Kisvárda a bekapott gólig nem sokat mutatott, aztán valamelyest magára talált, de egyenlítenie nem sikerült.

A fordulás után nem változott jelentősen a játék képe, a hazaiak nem jelentettek komoly veszélyt Gróf kapujára, a félidő derekán pedig egy kontrából a Honvéd megduplázta góljainak számát.

A hajrához közeledve egy védelmi hibát kihasználva újra eredményes volt a fővárosi együttes, s végül megérdemelten vitte el a három pontot Kisvárdáról.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 112 megnézve, 1 alkalommal mai nap |