< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: A Fidesz az adatvédelmi hatósághoz fordul Demeter Márta ügyében///. Fidesz s’adresse à l’autorité de protection des données pour Márta Demeter

| Mobile | RSS

A Fidesz az adatvédelmi hatósághoz fordul Demeter Márta ügyében///. Fidesz s’adresse à l’autorité de protection des données pour Márta Demeter

A Fidesz az adatvédelmi hatósághoz fordul Demeter Márta ügyében

SZERZŐ: 168 ÓRA/MTI

A Fidesz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő ügyében. Azt kérik, Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke vizsgálja meg, hogy az ellenzéki politikus megsértette-e az infotörvényt.

Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese felidézte, a múlt héten az ügyészséghez fordultak hivatali visszaélés és személyes adatokkal való visszaélés gyanúja miatt, miután Demeter Márta több helyen azt állította, a kormányfő kiskorú lányát egy katonai gépen hozták haza Ciprusról Budapestre.

– Az ellenzéki  képviselő 30 évig nem nyilvános katonai adatokat tett közzé, és hamis hírbe hozott két családot, két kiskorú gyermeket – emlékeztetett a kormánypárti politikus, hozzátéve, a politikus azóta sem vette a fáradtságot és nem kért bocsánatot.

Böröcz László kiemelte, Demeter Márta konkrétan megnevezte a kormányfő lányát, ami akkor is személyes adatnak minősülne, ha valóban a miniszterelnök lánya utazott volna a gépen, hiszen nem közszereplő, közfeladatot nem lát el.

Fotó: Facebook

Az ellenzéki képviselő októberben arról kérdezte a parlamentben Pintér Sándor belügyminisztert és Benkő Tibor honvédelmi minisztert, hogy miért honvédségi repülőgéppel szállították haza Ciprusról a miniszterelnök 14 éves lányát. Ezután derült ki, hogy Demeter tévedett, nem a kormányfő lánya, hanem egy Orbán nevű katona családját hozta haza a gép miniszteri engedéllyel.

Október végén a Magyar Idők megírta, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal nemzetbiztonsági szempontból újra átvilágítja Demeter Mártát, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnökét. A vizsgálatot Kövér László kezdeményezte Kósa Lajos javaslatára.

fecsego.eu/168 óra

Fidesz s’adresse à l’autorité de protection des données pour Márta Demeter

AUTEUR: 168 HEURES / MTI

Fidesz s’adresse à Márta Demeter, l’autorité nationale chargée de la protection des données et de la liberté des données, pour le compte du représentant parlementaire LMP. Ils demandent à Attila Péterfalvi, le président de l’autorité, d’examiner si le politicien de l’opposition a violé la loi sur l’infodivertissement.

László Böröcz, chef adjoint de la faction Fidesz, a rappelé la semaine dernière qu’il avait été poursuivi pour abus de pouvoir et soupçon d’usage abusif de données à caractère personnel après que Marta Demeter avait affirmé à plusieurs endroits que la fille du Premier ministre avait été ramenée de Chypre à Budapest par un avion militaire.

– Le représentant de l’opposition depuis 30 ans a publié des données militaires non publiques et faussement informé deux familles, deux enfants mineurs, a rappelé le politicien du gouvernement, ajoutant que celui-ci n’avait jamais été épuisé et s’était excusé.

László Böröcz a souligné que Márta Demeter avait spécifiquement désigné la fille du chef du gouvernement, qui serait toujours considérée comme une donnée à caractère personnel si la fille du Premier ministre avait effectivement voyagé dans l’avion puisqu’il n’était ni un acteur public ni une tâche publique.

Photo: Facebook
En octobre, le représentant de l’opposition a demandé aux ministres de l’Intérieur, Pintér Sándor et de la Défense, Tibor Benkő, d’expliquer pourquoi une fille du Premier ministre âgée de 14 ans avait été transportée de Chypre à son domicile depuis un avion militaire. Il s’est avéré que Demeter avait tort, pas la fille du chef du gouvernement, mais la famille d’un soldat nommé Orban, a ramené la machine à la maison avec une licence ministérielle.

Fin octobre, Magyar Idők a écrit que le Bureau de la protection de la constitutionnalité avait réexaminé la candidature de Máté Demeter, vice-présidente du Comité de la défense et de l’application des lois, sous l’angle de la sécurité nationale. L’enquête a été ouverte par László Kövér sur la suggestion de Lajos Kósa.

fecsego.eu/168 heures

Leave a Reply 111 megnézve, 1 alkalommal mai nap |