< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Az Iritz-házban is hasonló otthonokat alakítana ki a makói önkormányzat – Kiosztották a fecskelakások kulcsait

| Mobile | RSS

Az Iritz-házban is hasonló otthonokat alakítana ki a makói önkormányzat – Kiosztották a fecskelakások kulcsait

2018. november 9. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Az Iritz-házban is hasonló otthonokat alakítana ki a makói önkormányzat – Kiosztották a fecskelakások kulcsait

Négy fecskelakás talált tegnap gazdára Makón – a kulcsokat 5 évre fiatalok kapták meg, a város ezzel is igyekszik segíteni helyben maradásukat, boldogulásukat.
– Nagyon örülünk a lakásnak, bízunk benne, hogy így könnyebb lesz az életünk – mondta Lakatos János, aki élettársával, Károlyi Gyöngyivel együtt egyike annak a 4 párnak, akik most fecskelakáshoz jutottak az önkormányzat jóvoltából Makón.

– Eddig az anyósomnál laktunk Apátfalván, ami kicsit szűkös volt, hiszen van egy 5 és egy 2 éves gyerekünk is – magyarázta János. Ráadásul most még a munka miatt minden reggel utazniuk is kell: mindketten Makón, a Duna Döner Kft-nél segédmunkások. A földszinti lakást öt évre kapták meg, a bérleti díj havi 10 ezer, de vállalniuk kellett, hogy még 20-at félretesznek havonta egy majdani saját otthonra.

Lakatos János és Károlyi Gyöngyi az új otthon, egyúttal az új élet kapujában. Fotó: Szabó Imre
Lakatos János és Károlyi Gyöngyi az új otthon, egyúttal az új élet kapujában. Fotó: Szabó Imre

Mint megírtuk, a Fűrész utcában lévő társasházban az önkormányzat 4 lakást újíttatott fel a Szak-Ma Center Kft. csapatával egy hónap alatt, hogy ezzel fiatal párok életkezdését segítse. A beruházás eredetileg bő 22 millió forintba került volna, de végül a homlokzat felújítására is ráköltöttek másfél milliót.

Fotó: Szabó Imre
Fotó: Szabó Imre

A lakókkal a helyszínen kötött szerződést az önkormányzat nevében Farkas Éva Erzsébet polgármester. Az aláírás előtt elmondta, a városvezetésnek fontos, hogy Makón tartsa a fiatalokat, ezért sokféle kedvezménnyel, támogatással segítik őket helyben. A Fűrész utcai fecskelakásokra összesen 37-en jelentkeztek. Akik most nem jutottak otthonhoz, abban bízhatnak, hogy később sikerrel járnak: a város már tervezi, hogy hasonlókat alakít ki a belvárosi Iritz-házban – itt azonban még néhány jelenlegi tulajdonossal egyeztetni kell.

fecsego.eu/DM
Leave a Reply 66 megnézve, 1 alkalommal mai nap |