< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Trump elhiszi a szaúdi koronahercegnek, hogy nincs köze Hasogdzsi meggyilkolásához///. Trump cree que la corona de príncipe saudí a tener nada que ver con el asesinato Hasogdzsi

| Mobile | RSS

Trump elhiszi a szaúdi koronahercegnek, hogy nincs köze Hasogdzsi meggyilkolásához///. Trump cree que la corona de príncipe saudí a tener nada que ver con el asesinato Hasogdzsi

Donald Trump hosszabb interjút adott vasárnap a vele szimpatizáló Fox News-nak, amelyben sikerült egy-két  olyat mondania, amit fognak még emlegetni a későbbiekben.

Az elnök azt hangoztatta,

nem tudja, hogy vajon Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg hazudott-e saját érintettségéről Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró isztambuli meggyilkolásának ügyében. Trump hangsúlyozta, hogy ha ez így is van, e ténnyel ő hajlandó lenne együtt élni.   

„Nem tudom, ki tudja ezt valójában? De azt mondhatom, hogy sokan azt állítják, nem volt róla tudomása” – fogalmazott Trump, utalva a szaúdi koronahercegre.

Nekem azt mondta, hogy nincs köze hozzá

tette hozzá. Majd az amerikai-szaúdi viszonyról szólva leszögezte: „van egy szövetségesünk, és ragaszkodom hozzá, mert sok tekintetben nagyon is jó”.

Trump kifejtette: nem hajlandó meghallgatni azt a hangfelvételt, amelyet Törökország rögzített a szaúdi újságíró meggyilkolásakor a Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusán október 2-án, jóllehet Recep Tayyip Erdogan török államfő megosztotta ezt az Egyesült Államokkal is.

Trump azzal indokolta ezt, hogy a hangfelvétel  „szörnyűséges”.

„Rendkívül erőszakos, gonosz és szörnyűséges” – fogalmazott az elnök, de hozzátette, hogy tisztában van a felvétel tartalmával, mert részletesen informálták róla.

Az interjút a Fox televízió még pénteken rögzítette, mielőtt a The Washington Postban megjelent az információ, miszerint az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) értékelése szerint a Hasogdzsi-gyilkosságot Szalmán koronaherceg rendelte el. Trump  a lap értesüléseire reagálva azt mondta, hogy a CIA értékelése nagyon korai, a vasárnap sugárzott interjúban pedig leszögezte, hogy akár még az is előfordulhat, hogy soha nem derül fény arra, ki gyilkoltatta meg Hasogdzsit.

A Fox-interjúban Donald Trump kitért az amerikai politikát ezekben a napokban különösen foglalkoztató ügyvezető igazságügyi miniszter majdani munkájára is. Leszögezte: nem szól bele, hogy Matthew Whitaker részt vesz-e a Robert Muellervezette különbizottság munkájában, vagyis felügyeli-e a bizottságot.

Tőle függ

– fogalmazott, és nagyon eszesnek és körültekintőnek nevezte Whitakert.

Az elnök Jeff Session miniszter lemondatása után bízta meg Matthew Whitakert, Sessions kabinetfőnökét az ügyvezető teendők ellátásával, és Whitaker közölte, hogy Sessionstól eltérően nem vonja ki magát a Mueller-bizottság munkájából. A különbizottság a 2016-os elnökválasztáson a Trump-kampánycsapat munkatársai és oroszok közötti esetleges összejátszást vizsgálja.

Kiemelt kép: Cheriss May / NurPhoto

Trump közölte azt is: ügyvédjei írásban válaszoltak a Mueller-bizottság kérdéseire és hamarosan továbbítják is a bizottságnak.

fecsego.eu/hír24

Trump cree que la corona de príncipe saudí a tener nada que ver con el asesinato Hasogdzsi

Donald Trump dio una extensa entrevista con Fox News Sunday comprensivo con las necesidades, que alcanzó a decir uno o dos, van a tener emlegetni más tarde.

El presidente insistió

Él no sabe si la Arabia paja bin Príncipe Mohammed mentido con respecto a la participación de asesinato la mezquita privada Hasogdzsi Arabia del periodista en Estambul. Trump enfatizó que si ese fuera el caso, estaría dispuesto a vivir con este hecho.

“No sé, que conoce este hecho? Pero puedo decir que muchos sostienen, no era consciente de ello “- dijo Trump, en referencia a la koronahercegre Arabia.

Dijo que no está relacionado con

agregó. Hablando a continuación se indica la relación entre Estados Unidos y Arabia “es un aliado, e insisto, ya que en muchos aspectos es muy bueno.”

Trump explicó que él no está dispuesto a escuchar la grabación, que fue grabado en el asesinato de periodistas en Turquía a Arabia Saudita, el consulado saudí en Estambul el 2 de octubre, aunque Tayyip Erdogan, el presidente turco, Recep compartida con los Estados Unidos también.

Trump argumentó que la grabación “monstruosa”.

“Es extremadamente violento, vicioso y horrible” – dijo el presidente, pero agregó que es consciente del contenido de la grabación, como se informó en detalle al respecto.

La entrevista fue lanzada el viernes por la televisión Fox antes de que la información en The Washington Post revela que la Agencia Central de Inteligencia (CIA) de EE. UU. Estima el asesinato de Hasogix en el Príncipe heredero de Szalman. La respuesta de Trump a la értesüléseire panel dijo que la evaluación de la CIA es muy temprano en la entrevista transmitida el domingo que dejó claro que si incluso es posible que nunca se han revelado a su matando Hasogdzsit.

En la entrevista de Fox, Donald Trump consultó el trabajo futuro de la política del Secretario de Estado de los EE. UU. Para estos días, lo que es particularmente atractivo para el ejecutivo. Él declaró que no está a punto de Mateo Whitaker participa en la obra de Robert Comité Especial Muellervezette, que vigila si el comité.

Depende de él

– formula y llamado Whitaker es muy inteligente y perspicaz.

El Presidente instruyó a Mateo Whitaker, jefe del Gabinete de Sesiones Ejecutivo para llevar a cabo las tareas después de que Jeff ministro Sesión a renunciar, y Whitaker dijo que a diferencia de Sessionstól no involucra a sí mismo fuera de la labor del Comité Mueller. En las elecciones presidenciales de 2016, el comité especial examina la posible colusión entre los miembros del personal del equipo de campaña de Trump y los rusos.

Imagen destacada: Cheriss mayo / NurPhoto

Trump también dijo que sus abogados respondieron por escrito a las preguntas del Comité Mueller y que pronto serían remitidos al comité.

fecsego.eu/hír24

Leave a Reply 68 megnézve, 1 alkalommal mai nap |