< Böngészés > Főoldal / Közélet, Rendőrségi hírek / Blog article: Illegális cigarettagyártókat ítéltek el

| Mobile | RSS

Illegális cigarettagyártókat ítéltek el

Illegális cigarettagyártókat ítéltek el

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt hat embert illegális cigarettagyártás miatt a Budapest Környéki Törvényszék.

szerző:Domokos László

A vádlottak Szigethalmon és Tökölön gyártottak illegálisan cigarettát. Az elsőrendű vádlott vette bérbe a telephelyet. A raktárakban megfelelő berendezésekkel, gépekkel ipari mennyiségben állították elő a cigarettát elsősorban a Moldovából és Romániából toborzott munkások – írta az MTI a bíróság közleménye alapján.
Ezzel próbálkoznak a cigicsempészek

A törvényszék az elsőrendű vádlottat nem jogerősen 2 év – öt évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, a többi, nem magyar állampolgárságú vádlott 1 év 6 hónap és 1 év 10 hónap közötti – két-három évre felfüggesztett – börtönbüntetést kapott, és kiutasították őket Magyarországról.

A szigetszentmiklósi rendőrök 2016 áprilisában érték tetten a munkásokat. Ott 1,2 milliárd forint, Tökölön pedig 2,1 milliárd forint értékben foglaltak le összesen 120 millió szál cigarettát és egyéb dohányárut. Egy teherautón 26 zsák, összesen 534 kilogramm dohánytörmeléket is találtak.

Az elsőrendű vádlott ítéletével kapcsolatban az ügyész súlyosításért, a védő enyhítésért fellebbezett, a vádlott három nap gondolkodási időt kért. A többi vádlott büntetését minden érintett tudomásul vette.
fecsego.eu/napigazdaság

Leave a Reply 217 megnézve, 1 alkalommal mai nap |