< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Váratlan: Pintér elment a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésére – videó((( Inaspettato: Pintér è andato alla riunione straordinaria del Comitato di sicurezza nazionale – video

| Mobile | RSS

Váratlan: Pintér elment a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésére – videó((( Inaspettato: Pintér è andato alla riunione straordinaria del Comitato di sicurezza nazionale – video

Váratlan: Pintér elment a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésére – videó

Nem kapott érdemi tájékoztatás Nikola Gruevszki menedékkérelmének elbírásáról a parlament nemzetbiztonsági bizottsága, mert a fideszes többség nem szavazta meg a napirendet. Jóllehet Pintér Sándor belügyminiszter elment a bizottság ülésére, így nem kellett válaszolnia semmilyen kérdésre.

Már az ülés előtt válaszokat ígért a belügyminiszter munkatársunknak. Pintér Sándor megjelent a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésén. Végül az újságírók is bemehettek az ülésre, ahol a jobbikos elnök úgy vélte, helyreállításra szorul a testület tekintélye a tegnapi, Nikolai Gruevszkivel kapcsolatos meghallgatás után.

„A körülmények miatt én azt gondolom, hogy a nemzetbiztonsági bizottságban van helye ennek az ügynek, és szerintem a magyar kormánynak elemi érdeke, hogy megnyugtató módon tisztázza” – vélekedett Mirkóczki Ádám, a bizottság elnöke.

A bizottság Fideszes alelnöke ezt másképp ítélte meg. „Itt egy olyan ügyről van szó, amiből önök csinálnak politikai bolhacirkuszt. Már, hogy az ellenzékiek” – fogalmazott Halász János.

Halász János világossá tette, hogy mit gondol a Fidesz a volt macedón miniszterelnökről és a megadott menedékjogról. „Tulajdonképpen Sorosék mozdították el a miniszterelnöki székből, a kormányról, és az új kormány, a szocialista kormány emberei fenyegetik őt” – mondta a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke.
Halász János azt is jelezte, hogy nem szavazza meg a bizottság egyetlen napirendi pontját, a Gruevszki ügyet. A szocialista Molnár Zsolt ezt ügyrendi trükknek nevezte, amelyből szerinte a Fidesz már több változatot felsorakoztatott.

Az ülés napirendjét nem fogadták el, így a belügyminiszter sem válaszolhatott a kérdésekre, és az ülés ezzel be is fejeződött. A belügyminiszter ezután röviden válaszolt az újságírók kérdéseire. „Szeretném elmondani, hogy tegnap akkor, amikor az ülés zajlott és a munkatársaim tájékoztatták a bizottságot arról, hogy hol tart az ügy, egészen pontosan, precízen, szakszerűen és törvényesen adták meg a tájékoztatást” – vélekedett Pintér Sándor.

A belügyminiszter bemutatta azt a formanyomtatványt, amit a menekültügyi hivatal ad azoknak, akik megkapják a menekült státuszt. Ebben azonban a sajtóhírekkel ellentétben nincsen indoklás. A nemzetbiztonsági bizottság várhatóan december elején tud érdemben foglalkozni az üggyel.

fecsego.eu/atv.hu

Inaspettato: Pintér è andato alla riunione straordinaria del Comitato di sicurezza nazionale – video

Non c’erano informazioni sostanziali Nikola Gruevszki rifugio sicuro elbírásáról comitato di sicurezza nazionale nel parlamento, Fidesz perché la maggioranza non ha votato all’ordine del giorno. Anche se il ministro dell’Interno Sandor Pinter è andato alla riunione del comitato, in modo che non deve rispondere a qualsiasi domanda.

Promesso dal Ministro degli Interni prima della riunione prima della riunione. Sándor Pintér è apparso alla riunione straordinaria del Comitato per la sicurezza nazionale. Infine, i giornalisti sono stati autorizzati ad andare alla riunione in cui il Presidente considerato Jobbik, l’autorità del Consiglio ha bisogno di essere restaurato dopo l’udienza di ieri sulla Nikolai Gruevszkivel.

“Credo che a causa delle circostanze che il comitato di sicurezza nazionale è in atto per questa materia, e penso che il governo ungherese ha un interesse acquisito per chiarire in modo soddisfacente” – ha opinato Adam Mirkóczki, presidente del comitato.

Il vicepresidente della commissione di Fideszes ha fatto così diversamente. “Ecco un caso che ti fa fare il bolhacryk politico. Sono l’opposizione “, ha detto János Halász.

Giovanni il pescatore ha chiarito quello che pensava del Fidesz dell’ex primo ministro macedone e dato asilo. “In effetti, Soros ha spostato la sedia di primo ministro, il governo e la gente del nuovo governo, il governo socialista lo hanno minacciato” – ha detto il vice presidente del Comitato per la Sicurezza Nazionale.
John the Fisherman ha anche indicato che essi non hanno votato a favore di un unico punto all’ordine del giorno del Comitato, il caso Gruevszki. Il socialista Zsolt Molnár ha chiamato questo un trucco procedurale, che secondo lui, Fidesz ha già in fila diverse opzioni.

L’ordine del giorno dell’incontro non è stato accettato, quindi il Ministro dell’Interno non ha potuto rispondere alle domande e la riunione si è conclusa. Il ministro degli Interni ha quindi risposto brevemente alle domande dei giornalisti. “Vorrei dire che ieri, quando l’incontro ha avuto luogo e il mio staff ha informato il comitato su dove portare la questione più precisamente, con precisione, in modo professionale e legalmente concesso alle informazioni” – ha opinato Sandor Pinter.

Il ministro dell’Interno ha presentato il modulo fornito dall’ufficio di asilo a coloro che ricevono lo status di rifugiato. Tuttavia, non vi è alcuna giustificazione in contrasto con i comunicati stampa. Il Comitato per la sicurezza nazionale dovrebbe occuparsi della questione all’inizio di dicembre.

fecsego.eu/atv.hu

 

Leave a Reply 93 megnézve, 1 alkalommal mai nap |