< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Erőt is alkalmazhatnak az amerikai déli határra vezényelt katonák)) La fuerza puede ser utilizada por las tropas estadounidenses en la frontera sur.

| Mobile | RSS

Erőt is alkalmazhatnak az amerikai déli határra vezényelt katonák)) La fuerza puede ser utilizada por las tropas estadounidenses en la frontera sur.

Erőt is alkalmazhatnak az amerikai déli határra vezényelt katonák

Engedélyt adott a déli határra vezényelt amerikai katonáknak az erő alkalmazására Donald Trump amerikai elnök azon a csütörtöki telekonferencián, amelynek keretében hálaadás napi üzenetet intézett az amerikai fegyveres erőkhöz.

A szokásos ünnepi üzenetet az elnök Palm Beachben lévő Mar-a-Lago villájából közvetítették, és Donald Trump – miután hálát mondott az amerikai fegyveres erőknek a szolgálatukért – válaszolt a feltett kérdésekre is.

Az elnök hangsúlyozta az amerikai határok biztonságosságának fontosságát, és ezzel összefüggésben azt hangoztatta, hogy a migránskaravánnal érkezők között olyan emberek is vannak, akik veszélyt jelentenek az amerikaiakra.  „Rossz emberek” – fogalmazott, és azt állította, hogy „bolondokháza, káosz és halál lesz”, ha a bírák megakadályozzák az illegális migránsok beözönlését korlátozó intézkedések végrehajtását.

“Szörnyű dolog, amikor bírák akarják megmondani, hogyan védjük a határokat” – mondta, utalva arra, hogy a hét elején egy szövetségi bíró átmeneti időre felfüggesztette azt az elnöki rendeletet, amely megtagadná a menekültkérelem benyújtásának lehetőségét mindazoktól, akik illegálisan lépik át az amerikai határt.

 

Donald Trump „totális katasztrófának” nevezte azt a San Franciscóban lévő szövetségi bíróságot, amelynek bírája felfüggesztette az elnöki rendeletet.

Ugyanakkor leszögezte: nem a bevándorlást ellenzi, hanem az illegális bevándorlást.

„Mindenkinek jogszerűen kell belépnie az országba” – tette hozzá.

Kérdésekre válaszolva Trump elmondta, hogy Washington komoly tárgyalásokat folytat Afganisztánnal, és megpendítette azt is: lehet, hogy ellátogat oda.

fecsegoe.eu/híradó

La fuerza puede ser utilizada por las tropas estadounidenses en la frontera sur.

Autorizó a las tropas estadounidenses desplegadas en el sur para utilizar la fuerza del presidente de los Estados Unidos, Donald Trump, en la teleconferencia del jueves, en la que dio un mensaje diario a las Fuerzas Armadas de los EE. UU.

El mensaje de celebración habitual fue transmitido por el presidente de Mar-a-Lago, Palm Beach, y Donald Trump respondió a las preguntas luego de agradecer a las Fuerzas Armadas de los Estados Unidos por su servicio.

El presidente subrayó la importancia de la seguridad de las fronteras estadounidenses y, en este contexto, dijo que hay personas en la brigada de migrantes que representan una amenaza para los estadounidenses. “Gente mala”, dijo, y afirmó que sería “loco, caos y muerte” si los jueces impidieran las medidas para restringir la incitación a los inmigrantes ilegales.

“Es algo terrible cuando los jueces quieren decir cómo proteger las fronteras”, dijo, refiriéndose al hecho de que al comienzo de la semana un juez federal suspendió el decreto presidencial por un período de transición que negaría la posibilidad de presentar una solicitud de asilo a cualquier persona que cruzara ilegalmente la frontera de Estados Unidos .

Donald Trump llamó al “desastre total” el tribunal federal de San Francisco, cuyo juez suspendió el decreto presidencial.

Al mismo tiempo, declaró que no se oponía a la inmigración, sino a la inmigración ilegal.

“Todo el mundo tiene que entrar al país legalmente”, agregó.

En respuesta a las preguntas, Trump dijo que Washington había estado en negociaciones serias con Afganistán y también lo había apagado: podría valer la pena visitarlo.

fecsegoe.eu/híradó

Leave a Reply 63 megnézve, 1 alkalommal mai nap |