< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Válaszolt az OLAF: Nincs vége a Tiborcz-ügynek, az Európai Bizottság folytatja az eljárást////. L’OLAF a répondu: l’affaire Tiborcz n’est pas terminée, la Commission européenne poursuit le processus

| Mobile | RSS

Válaszolt az OLAF: Nincs vége a Tiborcz-ügynek, az Európai Bizottság folytatja az eljárást////. L’OLAF a répondu: l’affaire Tiborcz n’est pas terminée, la Commission européenne poursuit le processus

Válaszolt az OLAF: Nincs vége a Tiborcz-ügynek, az Európai Bizottság folytatja az eljárást

13 milliárd forint uniós támogatást követelnek vissza a tolvaj Orbán-maffiától.

Beszámoltunk róla, hogy a magyar hatóságok “bűncselekmény hiányában” megszüntették a nyomozást az Orbán Viktor vejét, Tiborcz Istvántérintő Elios-botrányban.

Korábban az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala, az OLAF súlyos szabálytalanságokat tárt fel, és bűnszervezetben elkövetett csalást emlegetett.

Az Euronews kérdésére most az OLAF reagált arra, hogy a magyar hatóságok megpróbálják elsikálni a Tiborcz-ügyet.

Válaszukban az áll:

“Az OLAF megküldte végső jelentését pénzügyi ajánlásokkal az Európai Bizottság REGIO bizottságának, és törvényszéki ajánlásait a magyar Legfelsőbb Ügyésznek. Törvényszéki szinten a nemzeti igazságszolgáltatás feladata eldönteni, követi-e az OLAF ajánlásait. De még ha nem is nyitottak ügyet nemzeti szinten,

ez nem érvényteleníti az OLAF eredményeit és a pénzügyi visszaélésre talált bizonyítékokat.

Pénzügyi szinten, ugyanezen OLAF jelentés alapján, melyet a magyar hatóságoknak megküldtünk,

az Európai Bizottság jelenleg is eljárást folytat.”

Az OLAF egyébként azt javasolta az Európai Bizottságnak, hogy 43,7 millió euró (átszámítva több mint 13 milliárd forint) támogatást követeljen vissza Magyarországtól ebben az ügyben, tehát a történetnek még nincs vége.

(Euronews nyomán)

fecsego.eu/Nyugati Fény

L’OLAF a répondu: l’affaire Tiborcz n’est pas terminée, la Commission européenne poursuit le processus

Lumière occidentale · 8 novembre 2018, 15h51
13 millions de forints de fonds européens sont revendiqués au voleur mafia Orbán.

Nous avons signalé que les autorités hongroises, en l’absence d’infraction pénale, avaient aboli l’enquête sur le voile de Viktor Orbán dans le scandale Elios du Tiborc István Érintés.

Auparavant, l’Office européen de lutte antifraude, l’OLAF, avait détecté de graves irrégularités et évoqué une fraude impliquant une organisation criminelle.

Maintenant que l’OLAF a réagi à la question d’Euronews, les autorités hongroises tentent de renverser l’affaire Tiborcz.

Dans leur réponse,

“L’OLAF a envoyé son rapport final avec les recommandations financières au comité REGIO de la Commission européenne et ses recommandations médico-légales au procureur suprême hongrois. Au niveau national, il appartient au pouvoir judiciaire national de décider de suivre ou non les recommandations de l’OLAF. Mais même s’ils n’ouvraient pas un cas au niveau national,

cela n’invalide pas les résultats de l’OLAF ni les preuves de fraude financière trouvées.

Sur le plan financier, sur la base du même rapport de l’OLAF, qui a été envoyé aux autorités hongroises,

la Commission européenne est en train de le faire. ”

En outre, l’OLAF a proposé à la Commission européenne d’exiger de la Hongrie son soutien à hauteur de 43,7 millions d’EUR (plus de 13 milliards de HUF convertis), de sorte que la situation n’est pas encore terminée.

(Après Euronews)

fecsego.eu/Western Light

Leave a Reply 100 megnézve, 1 alkalommal mai nap |