< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: Tájékoztatás nem jogerős ítéletről – szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények

| Mobile | RSS

Tájékoztatás nem jogerős ítéletről – szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények

Tájékoztatás nem jogerős ítéletről – szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények

Megjelenés ideje: 2018. november 23., 12:23

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki fk. K. P. V. I.r. vádlottat társtettesként, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében, személyi szabadság megsértése bűntettében és testi sértés bűntettében, K. R. M. II. r. és K. D. N. III. r. vádlottakat társtettesként, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében, személyi szabadság megsértése bűntettében, testi sértés bűntettében és zsarolás bűntettében, míg N. E. IV. r. vádlottat társtettesként elkövetett szexuális erőszak bűntettében, személyi szabadság megsértése bűntettében és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében.

A bíróság az I. r. vádlottat 3 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra, a II. és III. r. vádlottakat 7 év börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra, míg a IV. r. vádlottat 4 év börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet tényállásának lényege szerint a vádlottak albérlőtársukat bántalmazták, különböző módszerekkel kínozták, nemiségében megalázták és személyi szabadságától több alkalommal megfosztották. A vádlottak által elkövetett cselekményekről bővebb tájékoztatásra nincs mód, figyelemmel arra, hogy a bíróság az ügyben zárt tárgyalás tartását rendelte el.

A bíróság ítéletével szemben az ügyész súlyosítás érdekében jelentett be fellebbezést mind a négy vádlott vonatkozásában, míg a vádlottak és védőik enyhítés, valamint egy vádlott esetében hatályon kívül helyezés érdekében is fellebbezést jelentettek be, így az ítélet nem emelkedett jogerőre.

Szeged, 2018. év november hó 23. napján

Leave a Reply 152 megnézve, 2 alkalommal mai nap |