< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Porosenko 60 napos hadiállapot bevezetését javasolja, ami nem egyenlő a hadüzenettel!///. Porosenko suggère d’introduire un état de guerre de 60 jours, ce qui n’est pas la même chose que la guerre.

| Mobile | RSS

Porosenko 60 napos hadiállapot bevezetését javasolja, ami nem egyenlő a hadüzenettel!///. Porosenko suggère d’introduire un état de guerre de 60 jours, ce qui n’est pas la même chose que la guerre.

Porosenko 60 napos hadiállapot bevezetését javasolja, ami nem egyenlő a hadüzenettel!

A hadiállapot bevezetése nem jelent “hadüzenetet”.
Ez a nap

Szerző: Városi Kurír/MTI

hadihajo

Hadiállapot bevezetését javasolta hatvan napos időtartamra az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) vasárnap éjjel tartott ülésén Olekszandr Turcsinov, a testület elnöke, amit Petro Porosenko államfő is támogatásáról biztosított – derült ki az Ukrajinszka Pravda hírportál tudósításából.

Porosenko közölte:
kéri a parlamentet, hogy hétfőn rendkívüli ülésen vitassa meg a kérdést. Szavai szerint az ukrán hajókkal szembeni vasárnapi agresszió alapján nem zárható ki, hogy Oroszország más, köztük szárazföldi műveletekre készül Ukrajna szuverenitása és területi épsége ellen. Hangsúlyozta, hogy a hadiállapot bevezetése nem jelent “hadüzenetet”. “Semmiképpen sem jelenti azt, hogy Ukrajna bármilyen támadó műveletet készülne végrehajtani. Ukrajna senkivel sem akar háborúzni. A hadiállapotot kizárólag védelmi céllal vezetjük be – szögezte le. Az elnök azt javasolta, hogy a parlament zárt ülésen tárgyalja meg a kérdést.

A Kercsi-szorosnál történt orosz agresszió miatt riadókészültségbe helyezték közben az ukrán haditengerészet teljes állományát, minden hadihajót kivezényelnek a tengerre.

Az incidens azzal kezdődött, hogy vasárnap egy orosz határőrhajó szándékosan nekiment három, terv szerint haladó ukrán hadihajó egyikének. Az ukrán hadihajók az odesszai kikötőből indultak el és a Kercsi-szoroson át az Azovi-tenger partján fekvő Mariupolba tartottak. Útjukat a nemzetközi normák szerint előre bejelentették.

Ez első incidens után néhány órával
az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) határőrsége a Kercsi-szorosból kifelé haladó hajókra már tüzet nyitott, aminek következtében az eddigi adatok alapján hat ukrán tengerész megsebesült, közülük kettő súlyosan. Ezt követően mindhárom hajót orosz különleges egységek szállták meg.

Kijev az incidenst a nemzetközi jog megsértésének és katonai agressziónak minősítette, Moszkva viszont azt állítja, hogy az ukrán fél provokálta ki az egészet.

fecsego.eu/városi kurir

Porosenko suggère d’introduire un état de guerre de 60 jours, ce qui n’est pas la même chose que la guerre.

L’introduction de l’état de guerre n’est pas un “message de guerre”. C’est le jour

Auteur: Városi Kurír / MTI

 
navire de guerre

Il a été proposé d’instaurer l’état d’urgence pendant soixante jours lors de la réunion du Conseil de la sécurité nationale et de la défense d’Ukraine (RNBO) dimanche soir, Oleksandr Turcsinov, président du conseil d’administration, soutenu par le chef de l’Etat, Petro Porosenko, a déclaré dans le journal ukrainien Pravda.

 
Porochenko a déclaré:
demande au Parlement de débattre de la question lors d’une réunion extraordinaire lundi. Selon ses propos, l’agression de dimanche contre les navires ukrainiens ne peut être exclue du fait que la Russie se prépare à d’autres opérations terrestres contre la souveraineté et l’intégrité territoriale de l’Ukraine. Il a souligné que l’introduction de l’état de guerre n’était pas un “message de guerre”. “Cela ne signifie pas que l’Ukraine envisage de mettre en œuvre une action offensive. L’Ukraine ne veut courtiser personne. L’état de guerre a été introduit uniquement à des fins de défense – a-t-il déclaré. Le président suggère que la Chambre discute de la question à huis clos.

 
En raison de l’agression russe sur le détroit de Kertch, toute la marine de la marine ukrainienne a été mise en état d’alerte, tous les navires de guerre ont été jetés à la mer.

L’incident a commencé dimanche lorsqu’un garde-frontière russe a délibérément cassé trois avions de combat d’avions de guerre ukrainiens. Les navires de la marine ukrainienne sont partis du port d’Odessa et ont traversé le détroit de Kerchsi jusqu’à Marioupol, sur la côte de la mer d’Azov. Leur trajectoire a été annoncée à l’avance selon les normes internationales.

C’est le premier incident après quelques heures
le garde-frontière du Service fédéral de sécurité (FBB) russe a déjà ouvert le feu sur des navires sortant du détroit de Kertch, faisant six blessés parmi les marins ukrainiens, dont deux sont grièvement blessés. Par la suite, les trois navires ont été occupés par des unités spéciales russes.

Kiev a qualifié l’incident de violation du droit international et d’agression militaire, mais Moscou affirme que la partie ukrainienne a tout provoqué.
fecsego.eu/városi kurir

Leave a Reply 53 megnézve, 1 alkalommal mai nap |