< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Orbán Viktorról beszélt a CNN-ben az izraeli kormányfő////. Le Premier ministre israélien a pris la parole devant CNN à Viktor Orbán

| Mobile | RSS

Orbán Viktorról beszélt a CNN-ben az izraeli kormányfő////. Le Premier ministre israélien a pris la parole devant CNN à Viktor Orbán

Orbán Viktorról beszélt a CNN-ben az izraeli kormányfő

Infostart / MTTI

Benjámin Netanjahu az amerikai hírtelevíziónak adott interjúban méltatta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt az antiszemitizmus elleni fellépéséért.
Az amerikai hírtelevízió az antiszemitizmus európai erősödését feltáró közvélemény-kutatás nyomán kérdezte az izraeli kormányfőt, aki dicsérte Orbán Viktort az antiszemitizmus elleni küzdelméért, kiemelve, hogy egy szervezetet is létrehozott ebből a célból. Az izraeli kormányfő közvetve az európai Tett és Védelem Liga nevű, antiszemitizmus elleni központ tevékenységére utalt.

Netanjahu felhívta a figyelmet rá, hogy az antiszemitizmus régi, a zsidókkal szembeni előítéletei mellett

megjelent az antiszemitizmus új, Izrael létjogosultságát tagadó változata, amely nem ismeri el, hogy a zsidóknak joguk lenne saját államukhoz, és Izrael-ellenességet hirdet.
Ezt az új antiszemitizmust az izraeli kormányfő szerint a szélsőséges jobboldali erők mellett szélsőséges baloldaliak is hangoztatják.

Netanjahu kiemelte az európai vezetők felelősségét, és Orbán Viktor mellett megemlítette Angela Merkel német kancellár és Milos Zeman erőfeszítéseit a zsidó-, és Izrael -ellenességgel szembeni harcban. Hangsúlyozta az oktatás fontosságát, különös tekintettel arra, hogy

a CNN felmérése szerint az európaiak közül minden huszadik, sőt Franciaországban a 18 és 34 év közötti fiatalok ötöde nem is hallott a holokausztról.
A CNN az interjú kapcsán utalt arra, hogy a hét országra – Ausztriára, Franciaországra, Németországra, Nagy-Britanniára, Magyarországra, Lengyelországra és Svédországra kiterjedő felmérésben Magyarországon volt a legmagasabb, tizenkilenc százalék a zsidókról kedvezőtlen véleményt hangoztatók aránya, noha ott is alulmaradt a huszonegy százalékos kedvező véleménnyel szemben.
fecsego.eu/Google

Le Premier ministre israélien a pris la parole devant CNN à Viktor Orbán

Infostart / MTTI

Benjamin Netanyahu a félicité Viktor Orbán, Premier ministre hongrois, pour son interview antisémitiste dans une émission de presse américaine.
Le journal américain a demandé au Premier ministre israélien, qui a félicité Viktor Orbán de lutter contre l’antisémitisme, à la suite d’un sondage d’opinion explorant le renforcement de l’antisémitisme en Europe, soulignant la création d’une organisation dans ce but. Le Premier ministre israélien a indirectement évoqué les activités du Centre européen antisémitisme.

Netanyahu a attiré l’attention sur le fait que l’antisémitisme contre les vieux préjugés anti-juifs

une nouvelle version de l’antisémitisme, un déni de la justification israélienne, est apparue, qui ne reconnaît pas que les juifs ont le droit de posséder leur propre État et de faire de la publicité contre Israël.
Le Premier ministre israélien a déclaré que les forces extrémistes de droite étaient des extrémistes de gauche.

Netanyahu a souligné la responsabilité des dirigeants européens et, avec Viktor Orbán, a évoqué les efforts de la chancelière allemande Angela Merkel et de Milos Zeman dans la lutte contre l’antisémitisme juif et israélien. Il a souligné l’importance de l’éducation, en particulier en ce qui concerne

Selon l’enquête de CNN, un Européen sur cinq, voire un sur cinq, âgé de 18 à 34 ans en France, n’a pas entendu parler de l’Holocauste.
CNN a souligné dans l’interview que l’enquête menée dans sept pays – l’Autriche, la France, l’Allemagne, la Grande-Bretagne, la Hongrie, la Pologne et la Suède – affichait le plus fort dix-neuf pour cent des sondeurs d’opinion sur les Juifs, alors qu’il Pourcentage d’avis favorable.
fecsego.eu/Google

Leave a Reply 128 megnézve, 2 alkalommal mai nap |