< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Közlemény/Tisztelt főszerkesztő Úr/Kedves barátom

Közlemény/Tisztelt főszerkesztő Úr/Kedves barátom

2018. november 29. | hozzászólás | Közélet

Kedves Oláh István László!

Durva lépésre készül a kormány az Orbán-csomag keretében. Ezúttal nem egy újabb megszorításról van szó, hanem a munkavállalók kiszolgáltatásáról a cégeknek. A munka törvénykönyve szerint eddig 250 óra túlórára lehetett kényszeríteni a magyarokat, a Fidesz ezt szeretné most 400 órára emelni. Ez olyan, mintha bevezetnék a 10 órás munkanapot vagy hogy mostantól minden szombaton is dolgoznunk kell.

Mondanom sem kell, hogy a DK tette a dolgát, nem hagytuk magukra az európai magyarokat. A tegnapi ülésen megmutattuk a Fidesznek, hogy milyen az, ha az embert túlórára kényszerítik. Több ellenzéki párt képviselőivel közösen a DK-s képviselők órákon át kérték számon a Fideszt a rabszolgatörvényről. A fideszes képviselőknek nem ízlett a túlóra, a levezető elnök még éjfél előtt megvonta a szót az ellenzéktől és véget vetett az ülésnek. Leleplezték saját magukat: miközben az európai magyarokat a cégek rabszolgájává tennék, ők egy perccel sem szeretnének többet dolgozni a feltétlenül szükségesnél. Azért vagyunk ott a parlamentben, hogy még sok ilyen leckét adjunk nekik; hogy a saját bőrükön érezzék, mit csinálnak velünk és a hazánkkal.

Ugyanilyen erővel foglalkoztunk a Honvéd Kórház bezárásra ítélt koraszülött osztályával, a fával tüzelők rezsicsökkentésből való kizárásával, a nők elleni erőszak felszámolásával és a börtön elől megszöktetett volt macedón miniszterelnök botrányos ügyével is. Tesszük, amit európai magyarként tennünk kell.

Kedves Barátom!

Nem feledkeztem meg arról, hogy köszönetet mondjak Neked és a DK közösségének. Miután a Teréz körúti tűzben porig égett a DK központja, rengeteg segítséget kaptunk. Hálásak vagyunk az adományodért, jó tudni, hogy a bajban sem vagyunk egyedül. Mivel nekünk fontos az átláthatóság, a hét végén nyilvánosságra fogjuk hozni, hogy hány embertől és pontosan mennyi pénzt kaptunk. Nagyon köszönöm a segítségedet!

Barátsággal

Gyurcsány Ferenc