< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Közel száz új munkahellyel bővít a dán Vestfrost Csongrádon – Egymilliárdos állami támogatást kapott fejlesztésre

| Mobile | RSS

Közel száz új munkahellyel bővít a dán Vestfrost Csongrádon – Egymilliárdos állami támogatást kapott fejlesztésre

2018. december 6. | hozzászólás | Közélet

Közel száz új munkahellyel bővít a dán Vestfrost Csongrádon – Egymilliárdos állami támogatást kapott fejlesztésre

Csongrád – A dán cég 4,4 milliárdos beruházással bővíti hűtőgépgyártó és -raktározási kapacitását Csongrádon, ezzel kilencvenhárom új munkahelyet hoznak létre a városban. Az állam egymilliárd forinttal támogatja a fejlesztést.
Bővíti gyártó- és raktározási kapacitását a Vestfrost Csongrádon, jelentette be a cég hétfői sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, a dán vállalat 4,4 milliárd forintos beruházásához a magyar állam 1,05 milliárd forint kormányzati támogatást ad, a fejlesztéssel pedig kilencvenhárom új munkahely jön létre.

A dán tulajdonos 2010-ben vásárolta meg a helyi hűtőgépgyárat, amit mára Csongrád város egyik legnagyobb ipari üzemévé fejlesztett, ahol nemcsak termelnek, hanem kutatás-fejlesztés is zajlik.

A Csongrádon gyártott hűtők 100 százalékban környezetbarát anyagból készülnek, működésük során károsanyag-kibocsátásuk megfelel a nemzetközi szabályozásnak, a termékek 98 százalékát exportálják.

A sajtótájékoztatón Gattyán László, a Vestfrost Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a dán tulajdonos folyamatosan bővíti csongrádi gyárát, jelenleg százhetvenöt munkavállalót foglalkoztatnak, amit a beruházás befejeztével 93 fővel bővítenek.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a dán beruházás új szemléletet is meghonosít Csongrád városában, jelentős műszaki bázist képvisel a jellemzően mezőgazdasági területen.

fecsego.eu/DM
Leave a Reply 81 megnézve, 1 alkalommal mai nap |