< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Közlemény/ Kedves barátom, főszerkesztő Úr!

| Mobile | RSS

Közlemény/ Kedves barátom, főszerkesztő Úr!

2018. december 6. | hozzászólás | Közélet

Kedves Oláh István László!

Szomorúan indult a hét, amikor kiderült, hogy a CEU-t tényleg Bécsbe üldözi a kormány, ezzel pedig Magyarország elveszíti a legjobb egyetemét. Ez azt jelenti, hogy nem voltunk elegen, akik kiálltunk az egyetem szabadságáért és a szabad oktatásért, hiába tettünk meg mindent, amit egy európai magyar megtehet. Most azonban egy olyan ügy van napirenden, ami minden dolgozó embert érint, ezért nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne legyünk elegen.

A kormány arra készül, hogy súlyosan kiszolgáltassa a dolgozó embereket a cégeknek. A kötelezően kiszabható túlórát 400 órára emelő törvényt a kormány nem egyeztette a szakszervezetekkel. Jogos a felháborodás, amikor a munkából élőkről a fejük felett eldöntik, hogy mostantól akár napi 10 óra munkára is lehet őket kényszeríteni, miközben a túlóráért járó bért elég 3 év múlva kifizetni nekik. Ez valóban egy “rabszolgatörvény”: kötelező túlóráztatásra ad lehetőséget, de nem garantálja, hogy a dolgozó ki is legyen fizetve. A kormány be is ismerte, hogy a rabszolgatörvényt a német multicégek mondták tollba, hogy az itt maradt dolgozók még több munkával pótolják a kivándoroltakat.

Az ügyben a Magyar Szakszervezeti Szövetség aláírásgyűjtést indított, ehhez pedig a DK – a parlamenti pártok közül elsőként – csatlakozott. Mi is országosan gyűjteni fogjuk az aláírásokat, mert európai magyarok vagyunk, nem rabszolgák. Reméljük, a többi párt is a szakszervezetek mögé áll és egységben sikerül megakadályoznunk a rabszolgatörvény elfogadását.

A szakszervezetek az ügyben tüntetésre is készülnek, december 8-án, most szombaton, délelőtt 10 órakor gyülekeznek Budapesten, a Jászai Mari téren, hogy aztán a parlament elé vonuljanak. A tüntetésen a DK is részt vesz, arra kérlek, hogy ha teheted, Te is legyél ott! Ha ott leszel, azt az alábbi eseményoldalon tudod jelezni:

 

 

Legyünk ott minél többen, mert egy ellenállónak ott a helye, ahol az ellenállás felüti a fejét. Hozzatok DK-s zászlókat, táblákat, viseljétek a DK-s dzsekiket! Ha elegen leszünk, akkor most meghátrálásra kényszeríthetjük a kormányt!

 

Barátsággal

            Gyurcsány Ferenc 

Leave a Reply 103 megnézve, 1 alkalommal mai nap |