< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Győzelem Mikulásra: Gyöngyös-MOL-PICK Szeged 22-27

| Mobile | RSS

Győzelem Mikulásra: Gyöngyös-MOL-PICK Szeged 22-27

2018. december 7. | hozzászólás | Sport

Győzelem Mikulásra: Gyöngyös-MOL-PICK Szeged 22-27

Huszonnégy órán belül második mérkőzését is megnyerte a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata, Gyöngyösön 27-22-re győzött.
HE-DO B. Braun Gyöngyös-MOL-PICK Szeged 22-27 (11-14)
Férfi kézilabda, NB I, 23. fordulóból előrehozott mérkőzés. Gyöngyös, 1200 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.
Gyöngyös: Buzogány – Urbán, Markez 3, Gerdán, Herceg, Varsandán 4/1, Ubornyák 3. Csere: Vilovszki, Sipeki 3, Németh T., Gábori 3, Mi. Krivokapics 4/1, István 1, Dávid, Gráf 1/1. Vezetőedző: Konkoly Csaba.
MOL-PICK Szeged: Sego – Sostaric 4, Balogh 3, Canellas 1, Bánhidi 3, Zsitnyikov 1, Källman 4. Csere: Nagy M. (kapus), Gaber 2, Sigurmannsson 6/6, Bodó, Bombac 1, Maqueda 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 6/3, ill 8/6.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

NYILATKOZATOK:

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Gratulálok a Gyöngyösnek az egész szezonbeli teljesítményéhez és ehhez a mérkőzéshez. Jól kezdtünk, de nem tudtunk túl sok gólt lőni, 19 rossz lövésünk volt. Mindent megtettünk, hogy nyerjünk, ez sikerült, megyünk haza pihenni.

Bánhidi Bence, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Gratulálok én is a Gyöngyösnek. Nehéz meccset játszottunk, egymás után nehéz kétszer pályára lépni. Mi is emberből vagyunk, fáradtak lehetünk fejben, de megyünk és dolgozunk tovább.

Konkoly Csaba, a Gyöngyös vezetőedzője: – Köszönöm a dicsérő szavakat, örülök neki, hogy volt győriként Bánhidi Bence volt a meccs egyik legjobbja. Fejben már szombatra készültünk, olyan edzésnek építettük be a mai meccset, hogy ha ezt a tempót tudjuk diktálni máskor, mint ma a Szeged ellen, akkor sikeresek lehetünk. Külön öröm, hogy Buzogány Barna bravúrokat mutatott be folyamatosan, ez nagy segítség volt a csapatunknak.

VÉGE

60. perc: Zsitnyikov zár Maquedának, mellé lő a spanyol. Támad még a Gyöngyös, nem jutnak már lövésig, ez a vége!

59. perc: Canellas nem tudja összeszedni a labdát, Gábori rohan, 21-27. Nem megy ma Canellasnak, most a kapufát lövi telibe. Sipeki rendezetlen fal ellen 22-27.

58. perc: kettő perc és harmincöt másodperc van hátra a meccsből, időt kérnek a hazaiak. Krivokapics átlövését védi Nagy, majd a kipattanót is!

57. perc: Maquedát szórják ki a játékvezetők. Hétméteres, fiatalok csatája, Gráf elpörgeti a labdát Nagy feje mellett, 20-26. Canellas elöl tűnnek el a védők, 20-27.

56. perc: érkezik az utolsó öt minutumra Nagy Martin a szegedi kapuba. Maqueda-gól, 19-26.

55. perc: Maqueda labdát szerez, üres a gyöngyösi kapu, de nem lövi el, inkább támadunk felállt fal ellen. Pont ő adja el utána, Gábori rohanhat így, 19-25.

54. perc: Gerdán a nyakánál fogva rántja le Bánhidit, jár érte a két perc, kapja is. Sigurmannsson lövése a lécről a lelátóra pattan.

53. perc: Sostaric a rövid alsóba pattint, 17-25. Krivokapics Bánhidi keze mellett és Sego lábai között talál be, 18-25.

52. perc: Bombac labdájába Krivokapics nyúl bele, Üres a szegedi kapu, Dávid nem veszi észre vezeti a labdát, majd a jobb oldali lécre lövi. Mázli!

51. perc: mezhúzásért Gabert állítják ki. Dávid átlövése a kapufán csattan.

50. perc: Bánhidivel nem bír Gábori, újabb hetes. Ismét Sigurmannsson áll oda, betekeri, 17-24.

49. perc: Zsitnyikovot lökik meg ziccerben, gól, de nincs előnyszabály, van viszont szegedi büntető. Canellas, Buzogány felrúgja a lelátóra a labdát.

48. perc: Sipeki talpról a kezek alatt, Sego véd. Sostaric indul, nem érik utol, 16-23. Sipeki megveri lábbal Maquedát, 17-23.

47. perc: betömörülnek a gyöngyösiek, Sigurmannsson lőhet nagy szögből, kapufa.

46. perc: Markez talpról, fölé.

45. perc: Bombac Bánhidinek megint, most már bemegy, 16-21.Sostaric rohan, Ubornyák befut elé, elesnek, Maqueda összeszedi a labdát, bevágja a bal felsőbe, 16-22. Utólag két perc Ubornyáknak, emiatt Sostaric nem éppen a legkedveltebb ember Gyöngyösön. Nála rosszabb talán csak a játékvezetők megítélése itt.

44. perc: Bánhidit gyötrik a falban, nem jó neki a bejátszás, Gábori rohan, 16-20.

43. perc: hazai belülvédekezés, Sigurmannsson hatodik hétméteresét Buzogány kirúgja. Maqueda blokkol, Sego indítása rossz Sostaricsnak.

42. perc: Canellas nem bír Ubornyákkal, 15-20.

41. perc: Canellas, lőtt passz a jobbszélre, Sostaric, 14-20. Ubornyák átlövését alkarral védi Sego, majd Buzogány is hárít egyet. Időt kérnek a hazaiak.

40. perc: Källman belenyúl a passzba, Maqueda megszerzi a labdát, majd előbbi indul és szerez gólt, 14-19.

39. perc: Urbánt állítják ki két percre, Sigurmannsson ismét hetest lő, be, 14-18.

38. perc: Gaber kiharcolja, Sigurmannsson belövi a büntetőt, 13-17. Ubornyák lendületből, 14-17.

37. perc: hosszan és passzívan támadnak a gyöngyösiek, Markez végül betalál Källman mellett, 13-16.

36. perc: nem igazán találják a rést a szegedi a hazaiak.

35. perc: Krivokapics hétméteresét védi Sego! Bombac, a rá jellemző gól, 12-16. Gabert a sporik szerint nem bántották lövés közben, a Gyöngyösé a labda.

34. perc: Bánhidi már másodszor blokkol, majd majd Markez átlövése Sego lábai között megy be, 12-15. Maqueda a kapufára.

33. perc: Källmanra jön ki a figura, Buzogány véd, de jöhet a Szeged ismét. Gaber nagyot harcol, végül bevágja a labdát a hálóba, 11-15.

32. perc: Bodó tíz méterről mellé, szokatlan ez tőle.

31. perc: a hazaiak kezdik a második játékrészt, Ubornyák lövését blokkolja Bánhidi, de kimegy. Ubornyák ismét, kidobja a labdát a játéktérről.

FÉLIDŐ

30. perc: Sigurmannsson a felső léc felső részére bombázza a labdát. Krivokapicsot faultolja Canellas, időn túli szabaddobás. Gábori kilép a védők mellé, Segóról majdnem becsorog, de nem!

29. perc: István-ziccer beállóban, Sego kirúgja! Sipeki átlövését hárítja Sego szegedi labdavesztés után, a kipattanót elüti Gaber, de hetest ítélnek. Krivokapics csuklóból, 11-14.  Egy perc és tizenegy másodperc van hátra a szünetig, időt kér Pastor.

28. perc: Balogh okos gólja után 10-14.

27. perc: Bodó pattint a rövid alsóba, Buzogány kirúgja.

26. perc: István harcos beállóban, gól a jutalma, 10-13.

25. perc: Sego véd, indítja Sigurmannssont, befut elé a védő, belemenést fújnak a sporik. Érdekes ítélet!

24. perc: Krivokapicsot azért ha hagyják lőni, azt bevágja, most középről felugrott, 9-12. Balogh lendületből a hosszúba, 9-13.

23. perc: Gaber-gól, nem adják meg, helyette hétméteres. Sigurmannsson a harmadik is bevágja, 8-12.

22. perc: Markez túl jár a szegedi védők eszén, 8-11.

21. perc: Sego átlövést véd. Gaber Canellas passzából, 7-11.

20. perc: az egykori szegedi Milorad Krivokapics balkeze még azért a régi, talpról húzza vissza rövid alsóba, 7-9. Sipeki löki fel Bánhidit, aki betalál, 7-10. Utólag két perc a hazai játékosnak.

19. perc: időt kérnek a hazaiak.

18. perc: Sostaric fut be a szélről hosszú támadás során, 6-9.

17. perc: újabb szegedi labdaszerzés, de “csínybe” kapja a labdát Bánhidi. Ubornyák rendezetlen fal ellen kisodródva, 6-8.

16. perc: Bánhidi birkózik Sipekivel, büntetőt kap előbbi. Sigurmannsson ezt is belövi, 5-7. Zsitnyikov szerez labdát, Bánhidi indítja Källmant, cunderezik, 5-8.

15. perc: Sipeki középről, derákmagasságban, 5-6.

14. perc: Bánhidi befordul, kapufa. Elvesztik a labdát a hazaiak, Källman indul, 4-6. Bánhidi Vilovszkin védekezik belül, hetes. Varsandán a keresztlécre pattint, a kipattanó pedig Källmané.

13. perc: gyöngyösi hétméteres, Varsandán nem hibázik, 4-5.

12. perc: passzív, Ubornyák lő, Sego véd, Källman rohan, Buzogány harmadszor is védi a lövését. Markez rendezetlen fal ellen, Sego! Kallman elöl maradt, jól tette, negyedik próbálkozás már sikeres, 3-5.

11. perc: Balogh kezét támasztják meg lövés közben, szabaddobás. Ismét mepróbálja, rángatják, de megy, 3-4.

10. perc: Németh Tamás büntetőjét kiüti Sego!

9. perc: Källman lőhet tisztán a balszélről, ismét Buzogány nyer.

8. perc: összeállt a szegedi fal, kétszer is blokkolnak, majd Canellas szerez labdát.

7. perc: Varsandán a rövid felsőbe, 3-2. Bánhidit rántja le Herceg, hetes és két perc. Sigurmannsson értékesíti, 3-3.

6. perc: Zsitnyikov fut keresztbe, elküldi egy csellel a védőt, majd a hosszú alsóba lő, 2-2.

5. perc: Bánhidi lövi az első vendéggólt, beállóból, 2-1.

4. perc: naggyá teszik Buzogányt a szegediek, a másik oldalon Varsandán fut beállóba, kapja a labdát, 2-0.

3. perc: Balogh ziccerben, újabb hazai védés, támad a Gyöngyös, Sego is hárít, Bánhidié a kipattanó.

2. perc: újabb szegedi hiba, Varsandán a balszélről a pipába, 1-0.

1. perc: a Szeged kezdi a meccset, Källman a balszélről, Buzogány védi a rövid sarkon a lövést.

17.58: Mikulás alkalmából plüssdobálás Gyöngyösön, a szegedi játékosok egy-egy PICK-bikát hoztak magukkal emiatt.

17.50: akárcsak tegnap Mezőkövesden, ma Gyöngyösön is telt ház előtt játszik a MOL-PICK Szeged, itt azonban lényegesen többen férnek be, kb. 1200-an.

17.45: ebben az idényben is megmérkőztek már egymással a felek, novemberben 38-29-re nyert otthon a PICK.

17.40: az előző szezonban is Mikuláskor járt Gyöngyösön a Szeged, azonban keserű szájízzel ment haza, 33-33-as döntetlent játszottak.

17.30: a tegnapi meccshez képest van változás a szegedi meccskeretben. Eddig 15 nevet írtak be a vendégek, az utolsó helyre Mirko Alilovic, Pedro Rodríguez, Stanislav Kaspárek és Tóth József pályázik, míg Alen Blazevic nem utazott el a mai találkozóra sem kisebb lábsérülés miatt.

17.17: üdvözöljük olvasóinkat Gyöngyösről, ahol 18 órakor játszik bajnoki mérkőzést a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata. A játékosok mindkét részről 45 perccel a kezdés előtt érkeztek a pályára a bemelegítéshez.

Korábban: 

36-30-ra nyert a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata szerdán este Mezőkövesden. A magyar bajnok nem tért haza, ma 18 órakor – szöveges online tudósítás lesz – a Gyöngyös otthonában szerepel. Az éjszakát Kövesden töltötte. A játékosok a cipőiket az ajtó elé tették, és ezek nem is maradtak üresen, a Mikulás ajándékkal pakolta tele.

Megérdemli a keret, hiszen idén bajnok lett a csapat, a BL-ben a második helyen áll, és az őszi szezonban eddig minden NB I-es meccset megnyert.

fecsego.eu/DM

Meglepetés!
Meglepetés
Leave a Reply 122 megnézve, 1 alkalommal mai nap |