< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Költségvetési csalással gyanúsított fideszes dönthet a kétharmados törvényekről

| Mobile | RSS

Költségvetési csalással gyanúsított fideszes dönthet a kétharmados törvényekről

újságíró:Kovács-Angel Marianna

Magyar Narancs megfejtette, hogy miért viselkedett felemásan a Fidesz a mentelmi jogától megfosztott, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsított Simonka Györggyel kapcsolatban. Bár a politikus mentelmi jogát felfüggesztették, Simonka még mindig a Fidesz-frakció tagja.

A lap emlékeztet: Hirt Ferenc fideszes országgyűlési képviselő napokban bekövetkezett tragikus halálával a lehető legminimálisabbra csökkent a Fidesz kétharmada a parlamentben.

Szredán az országgyűlés több kétharmados többséget igénylő kérdésben is dönt, ilyen például a közigazgatási bizottságok felállítása és a rabszolgatörvény is.Ma döntenek a rabszolgatörvényről, a Balaton beépíthetőségéről és a közigazgatási bíróságrólÉs még sok más ügyben szavaz a parlament.

A Magyar Narancs szerint  a kétharmados többség garantálásához Simonka most úgy kell a Fidesznek, mint egy falat kenyér. A kormánypárt vezetősége nemcsak Simonkára alapozta a kétharmadát: a Parlamentben ül például az országosan kevéssé ismertRitter Imre.

Ritter német nemzetiségi képviselőként úgy került be a parlamentbe, hogy a megszerezte a kellő számú voksot, így – ellentétben nemzetiségi szószolókkal – szavazati joggal lett a törvényhozás tagja. Ritter korábban a Fidesz-KDNP színekben Budaörsön volt önkormányzati képviselő, később ugyanitt sikertelenül próbálta Wittinghoff Tamás kihívójaként elnyerni a polgármesteri posztot.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Leave a Reply 138 megnézve, 1 alkalommal mai nap |