< Böngészés > Főoldal / főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Bakson ingyen ételosztás avagy, amit akartok

| Mobile | RSS

Bakson ingyen ételosztás avagy, amit akartok

 A Mária telepről többen is jeleztek,hogy ingyen kaját osztanak a csillagházban. Erről írjon az újságíró Úr. Szükségünk van – lesz az ingyen ebédre. Egyre többen nem bírjuk megvenni, előállítani a  napi ennivalót. Bakson nincs munkalehetőség, a véleményünk szerint nem is lesz.Egyre többen leszünk, akik közmunkából vagy a falusiak támogatásából élünk. A gyerekeink sírnak, fáznak, éheznek..

Aranyos újságíró úr!

 Mindenki tudja, hogy maga segít nekünk nemcsak cigányoknak, hanem magyaroknak is. Mi is szeretnénk az asztalunkon halászlevet enni, meg kalácsot.

Alig bírjuk kifizetni az elmaradásainkat, a villanyt, a gázt , a vizet.

   Az önkormányzat nem segít. (tudomásom szerint a baksi roma Búza Zsolt ingyen, térítésmentesen adta át a csillagházat szerkesztő)

Elmentem a Csillagházba. Beszélgettem az ott lévő asszonyokkal. Egyet, kettőt látásból ismertem. Nagyon kedvesen fogadtak. Megkínáltak ebéddel. Nem fogadtam el. A konyha csillogott a tisztaságtól. Az asszonyok nem mertek nyilatkozni.Megértettem. Ígéretet tettem felkeresem az üzemeltető Kft.

Közben folyamatosan érkeztek a polgárok, kezükben az ételhordóval. Félénken kérdezték – maradt- e az ebédből. – Tudunk adni, érkezett a gyors válasz.

 Az egyik alkalmazott közölte velem, hogy már 10 órakor nagyon sokan állnak sorba az ingyen ebédért.

 Szívszaggatólátvány, hogy éheznek az emberek. Fáznak, szedett- vedett ruhákban vannak. A hajléktalanok vacognak, s alig várják, hogy meleg ételt kapjanak.

Pesten láttam először ilyet a munkám során. Több gyermekes anyák álltak sorba…

Fel kell magasztalnom Búza Zsoltot valamint a képviselő-testületet, hogy biztosították a szegényeknek,elesetteknek, munkanélkülieknek, közmunkásoknak az ebédet azzal a lehetőséggel,hogy ingyen adták át a Kft részére a Csillagházat ételosztásra.

-oil-

Leave a Reply 577 megnézve, 1 alkalommal mai nap |