< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Az MLSZ nemet mondott a felcsúti beruházásra

| Mobile | RSS

Az MLSZ nemet mondott a felcsúti beruházásra

2018. december 17. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

A felcsúti labdarúgóklub és akadémia idei tao-programjára 2,3 milliárd forint támogatást ítélt meg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), mégsem lehetnek elégedettek: eredetileg 7,45 milliárd forintot kértek Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiánál. Elmarad így egy új sportcsarnok felépítése, amelyre 5,2 milliárdot pályáztak. Szabó Dániel, 2018. december 16. vasárnap, 18:14 Fotó: Pixabay

2014-ben készült el a 3800 férőhelyes felcsúti Pancho Aréna, de idén ősszel adták át a 12,5 milliárd forint értékű sport- és konferenciaközpontot is az 1700 lelkes fejér megyei faluban. De idén egy újabb beruházásra kértek pénzt az MLSZ-től a jövő évi tao-pályázatok terhére: 5,2 milliárd forintból egy új sportcsarnokot húztak volna fel, de erre már nem adott pénzt az MLSZ – derül ki az Index cikkéből.

Elképesztő pénzek érkeztek Felcsútra

Agrárholdingot szervez a Mészáros-csoport

Viszont sportcsarnok híján maradt a 2,3 milliárdos program, amelyben idén az utánpótlással foglalkozó szakembereken felül további 103 alkalmazott fizetésére kértek 110 millió támogatást, köztük 23 takarítóval és 20 karbantartóval. Valamint a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak (FUNA) beruházási értéken számolva 580 millióért fejlesztheti eszközparkját, amihez 400 millió forint támogatást nyert, de kapnak egy 102 millió forintos buszt, pályakarbantartó gépet 95,7 millió forintért. Akad egy önellentmondás a támogatásban: bár a sportcsarnokra nem adott pénzt a szövetség, egy fedett lelátót építenek ehhez 140 millió forint értékben.

Lesz még egy bővítés: ifjúsági sportszálláshelyet építenek, ami 2,2 milliárd forintból, 1,5 milliárd forint MLSZ-támogatás mellett épülhet meg.

A portál arra hívja fel a figyelmet, hogy a különösebb sporteredményeket felmutatni nem tudó, a miniszterelnök felcsúti ingatlana szomszédságában működő egyesület büdzséje mellett eltörpül el az óriásklub Ferencváros tao-támogatási programja is: alig a hatoda 464 millió forinttal. Az alapítványt 2004-ben Orbán Viktor hívta életre.

fecsego.eu/napi gazdaság

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál logó
Leave a Reply 88 megnézve, 1 alkalommal mai nap |