< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Új 500 forintost vezetnek be – mutatjuk, meddig fizethet a régivel

| Mobile | RSS

Új 500 forintost vezetnek be – mutatjuk, meddig fizethet a régivel

2018. december 18. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Február 1-től kerülnek forgalomba az új 500 forintosok, a bankjegyek régi változatával 2019. október 31-ig lehet fizetni – adta hírül a Magyar Nemzeti Bank (MNB). szerző:Szepesi Anita, Fotó: MNB

A jegybank közleménye szerint az 500 forintos bankjegycserével a forintbankjegyek 2014-ben megkezdett megújítása a lezárásához közeledik.

Olyan sokan csaltak vele, hogy megszüntetnek egy bankjegyet

A régi 10 ezer forintos bankjegyek bevonásáról még nem hozott döntést az MNB, ezért e címletnek mind a régi, mind az új változata továbbra is korlátozás nélkül használható a készpénzforgalomban. A régi 10 ezer forintosokkal lehet találkozni az ATM-ből való készpénzfelvétel során, azzal lehet fizetni a vásárlásoknál, és a kereskedők sem utasíthatják vissza elfogadásukat. A címlet bevonásáról a jegybank később dönt.

A forgalomból korábban már bevont bankjegyek nem veszítik el értéküket, mivel a bevonási határnapot követően még három évig minden bank- és postafiókban, húsz évig pedig az MNB lakossági pénztárában díjmentesen beválthatók – azonos címletű – új fizetőeszközre.

A forint bankjegyekkel kapcsolatos változásokról, illetve a bevont fizetőeszközök átváltásával kapcsolatos tudnivalókról az MNB honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

fecsego.eu/napi gazdaság

Leave a Reply 156 megnézve, 1 alkalommal mai nap |