< Böngészés > Főoldal / főszerkesztő blogja / Blog article: Postaláda titka, avagy a Baksi képviselő-testület jegyzőkönyve kukucskált ki

| Mobile | RSS

Postaláda titka, avagy a Baksi képviselő-testület jegyzőkönyve kukucskált ki

2018. december 25. | hozzászólás | főszerkesztő blogja

Tegnap az udvart takarítottam. Ráértem. Összesepertem a lehullott faleveleket. Nehezen haladtam, mivel a vizes, átázott levelek „ragaszkodtak” az átvizesedett föld szeretetéért. Jól esett a mozgás. A „kuka” telelett levelekkel.

Észrevettem, hogy a postaládából kandikál ki egy levélforma… Odamentem.

Megdöbbentem. Mikor dobhatták be a jegyzőkönyvet. Mire akarták felhívni a szerkesztőségünk figyelmét.

A Képviselő-testületi jegyzőkönyvek az augusztusi- szeptemberi testületi ülésről tájékoztattak. Először csak bele olvasgattam. Ez után kezdtem érdeklődni a tartalmáról, a továbbiakban töviről hegyire s többször is átolvastam.

Egy gigantikus küzdelemmel találkoztam Búza Zsolt faluvezető, és Kovács Gábor, volt baksi önkormányzati képviselő közt, amit a rátarti Búza biztosított Furának találtam. Ez a polimalizálás sértegető hangnemben folytatódott, mind a két fél között. Búza magázta a barátját s osztotta az észt. Neked ez nem megy Búza. Maradj szerény a képességed alapján.

„Csak megjegyzem, egy angol alapfokú nyelvvizsgához 160 órát kell tanulni mindenkinek, csak neked nem… Emlékszel siker Bt. A háborút a németek elbukták, mert nem hittek a szovjetcsapatok győzelmében. A kitartás mint szó nem volt ismeretes a birodalom számára. A német birodalom nagyképűsége megalázó lehetett a szovjet csapatok számára. Az igazság pillanata, a hit vitte győzelemre a szovjet csapatokat! – ha érted mire gondolok…”

Megrendültem. Csépe István képviselő Úr kirohanásán a fiatalok drogozása, randalirozása miatt. A tartalmi rész gyászos volt

Ne haragudj kedves barátom Pista.

Nem ez lenne a megoldás. A kirohanásod számomra érthetetlen! Hisz arról adtál beszámolót verbálisan, hogy az ablakon keresztül láttad…(!) Neked hivatalból, mint képviselőnek értesíteni kellett volna a Kisteleki RK -t az eseményekről. Búza Zsolt faluvezetőt tájékoztattad – e a drogos témáról, mert ha igen , akkor Búzának jogkör deklarációt kellett volna prezentálni a képviselő testülettel közösen!

Továbbiakban nem értem a Baksi Katolikus Szent Miklós Általános Iskola igazgatójának a hozzáállását!

Rögvest értesíteni kellett volna dr. Kiss – Rigó László megyéspüspök Urat s párhuzamosan a Kisteleki RK, vagy a Szegedi Kapitányság drogalosztályt. Ez is az igazgatónő tehetetlenségét, hozzá nem értését érzékelteti

Ez a habitusa miatt – Véleményem szerint- nem alkalmas s érdemtelen az iskola vezetősére!

Kérdem, indult e belső vizsgálat.

Nem csak az iskolában, hanem a képviselő-testületnél is. Készült e meghallgatási jegyzőkönyv

Búza Zsolt/Képviselő – testület

A testületi ülésen nem vitatkozni, kioktatni, lealázni kell egy hozzászóló, véleménnyel  – falu érdekeiért fellépő- rendelkező állampolgárt, pl., Kovács Gábor!

-oil-

Leave a Reply 716 megnézve, 2 alkalommal mai nap |