< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Bán Károly:Forradalmas

| Mobile | RSS

Bán Károly:Forradalmas

2019. január 7. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Álláspont. Nem mi állítjuk, hanem a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke: amíg az MSZP és a Jobbik a két legnagyobb ellenzéki erő, addig nem fog csökkenni a kormánypártok népszerűsége

szerző: Bán Károly

Nagy utat tett meg az ellenzék szűk egy hónap leforgása alatt, kezdve a parlamenti obstrukcióval, a köztelevízióban bemutatott Jászai Mari-díjas drámaelőadással, a Soros-kottából szőtt forgatókönyv elfogadásával, majd a szombati tüntetéssel, amelynek záróakkordjaként egybeforrva egymással, a szakszervezetekkel, az álcivilekkel újabb országos tüntetést és általános sztrájkot hirdettek az általuk rabszolgatörvénynek hazudott túlóratörvény miatt. Ha egy marslakó tévedt volna Budapestre, azt mondja, jókor jöttem, megláthatom, milyen is az, amit a Föld nevű bolygón az emberek forradalomnak hívnak.
Milyen az, amikor feltámad a népek tengere, milyen az, amikor a költő arról beszél, hogy bár felül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr. Milyen az, amikor a szikra lángra lobban, mint Tunéziában, amikor egy fiatal férfi illegálisan felállított standját elvették, majd tiltakozásul felgyújtotta magát, s emiatt kitört az arab tavasz. Magyarországon is vannak még, akik hisznek az ellenzéki mesékben és illúziókeltésben, ezt láttuk Budapest főútjain, ahol a hangszóróból most nem lakodalmas, hanem forradalmas szólt Bródy János Lesz még magyar köztársaság című dalának aláfestésével. A tüntetést az interneten követők szinte lázba jöttek Bródy hallatán, ami azért jelezte, az Aréna nagyobb közönséget vonzott a veterán popzenész koncertjén, mint ahányan most zsarnokságot kiáltva felkerekedtek, hogy együtt lássák a színpadon a fehér sapkás demokráciaőröket, Bősz Anett-től Bangóné Borbély Ildikóig, vagy a rendőrök közé füstbombát hajító forradalmárt imitáló Fekete-Győr Andrástól az újbaloldali jobbikos Jakab Péterig. Árulkodó, hogy a füstbomba-hajigáló Lenin-fiú, Fekete-Győr úgy állt a képzelt forradalom élére, hogy miután megigazította nyakkendőjét, két interjút is adott a forradalmas tudósítóinak, s legalább ennyire az is, hogy az elsőként ellenállást hirdető Gyurcsány Ferencet a tüntető szakszervezetek nem engedték színpadra. Ez még nekik is sok lett volna.

Van más baj is ezzel a forradalmassal. Az egyik az, hogy miután a munkaadók és a munkavállalók képviselői nem tudtak megegyezni az idei, illetve a jövő évi minimálbér-emelésben, a kormány nyolc-nyolc százalékosról döntött. Ez együtt tizenhét százalékos bérfejlesztés két év alatt. Az Európai Unió országaiban ebben a pillanatban nincs olyan ország, ahol a bérek ilyen ütemben nőnének.

Ennyit a rettenetes kizsákmányolásról.

Ám a lényeg, hogy megértsük napjaink álforradalmas hevületét, mégsem e szikár tényben keresendő. Sokkal inkább a hiteltelenné vált, egymással szemben is színházat játszó ellenzék túlélési stratégiájában. Az április 8-i választásokat követően Márki-Zay Péter azt mondta, hogy a parlamenti választásokon a választók leváltották az ellenzéket. S lám, igaza lett. Azóta ugyanis széteső Jobbikot, darabokra hulló LMP-t, egymást is felfaló szocialistákat látunk és egy olyan DK-t, amelyre akkor sem szavazna a társadalom, ha egyes egyedül lenne a politikai piacon. Látunk továbbá olyan törpe minoritásokat, mint a Párbeszéd, amelynek hívei egy éttermet sem tudnának megtölteni választóval. A korábban egymást csak három unicum elfogyasztásával elviselni képes, egymásra is kígyót-békát kiáltó, egymást nácizó, illetve kommunistázó erők összefogása épp olyan színdarab, mint amit például a DK-s Varju László produkált az MTVA-székházban a biztonsági őrökkel dulakodva.

Nem mi állítjuk, hanem a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke: amíg az MSZP és a Jobbik a két legnagyobb ellenzéki erő, addig nem fog csökkenni a kormánypártok népszerűsége.

forrás:magyar hírlap

Leave a Reply 82 megnézve, 1 alkalommal mai nap |