< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Magyarország politikai helyzetéről írt egy brüsszeli hírportál((Hungary’s political situation was written by a news portal in Brussels

| Mobile | RSS

Magyarország politikai helyzetéről írt egy brüsszeli hírportál((Hungary’s political situation was written by a news portal in Brussels

Magyar nyelven is kiadott összeállítást közölt szerdán a Politico brüsszeli hírportál a jelenlegi magyarországi politikai helyzetről és a helyi európai parlamenti (EP-) választási kampányról.

A compilation published in Hungarian was published on Wednesday by the Politico news portal in Brussels on the current political situation in Hungary and the local European Parliament (EP) election campaign.

Magyarország politikai helyzetéről írt egy brüsszeli hírportál

A cikkben idéznek egy névtelenül nyilatkozó fideszes politikust, aki elmondta, hogy a közelgő EP-választás “rendkívül fontos” a kormánypárt számára, Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis “királycsináló akar lenni az Európai Néppártban (EPP)”, így kiterjesztve politikai uralmát Magyarországon túlra is.
    

Mint írják, a Fideszt belátható időn belül nem fogják kizárni az EPP-ből, s addig nem is fog magától kilépni a párt, amíg a konzervatív szövetség meghatározó erő marad Brüsszelben és továbbra is védelmet nyújt számára.
    

“Európa számára komoly fejtörést okozhat a Fidesz befolyásának megerősödése az Európai Parlamentben és az Európai Bizottságban. Orbán Viktor EPP-tag ugyan, mégis közel áll mind Matteo Salvini olasz belügyminiszterhez, mind Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, mind az euroszkeptikus, szélsőjobboldali csoportosulásokhoz” – írják.
    Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze? A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Az összeállításban beszámolnak többek között a magyarországi tüntetésekről, a jogállamiság helyzetéről, a közigazgatási bíróságok felállításáról, a munka törvénykönyvének módosításáról és a Miniszterelnökség budai Várba költözéséről, ugyanakkor a kedvező gazdasági növekedési és munkanélküliségi adatokról is.
    

A Politico előrejelzései szerint a Magyarország számára fenntartott 21 európai parlamenti képviselői helyből a Fidesz 13-14-et szerezhet meg, a Jobbik és az MSZP hármat-hármat, a Demokratikus Koalíció pedig egyet.
    

A közeljövőben hasonló különkiadás fog készülni tizennégy másik EU-tagállamról is.

fecsego.eu/legfrissebb hírek

An article is quoted anonymously fidesze politician who said that the upcoming
EP election is “extremely important” for the government party, Viktor Orbán
Prime Minister wants to be a king-maker in the European People’s Party
(EPP) “, extending its political rule beyond Hungary.

As they say, Fidesz will be in the foreseeable future
will not be excluded from the EPP, and will not be able to quit by then Party until the conservative alliance remains a determining force in Brussels and continues to provide protection. Hotel

“It can be a serious problem for Europe Strengthening Fidesz’s influence in the European Parliament and European
Committee. Viktor Orbán is an EPP member, yet he is close to Matteo Salvini, Italian Minister of the Interior, and Russian President Vladimir Putin
 for all Eurosceptic, far-right groupings “- they are written.

Did you know that your money is deteriorating in bank deposits?
In a declining interest environment it is getting
it is harder to find a good return investment. Bank deposit rates in general
 Pay an annual yield of 0-1% while inflation is 3.1% (KSH,
June 2018). So your money will deteriorate in real terms as inflation greater than the interest received. What to do in this situation?

Among others, they are reported in the compilation
 on the demonstrations in Hungary, the state of the rule of law, a administrative courts, the Labor Code and the move of the Prime Minister to the Buda Castle, \ tat the same time, positive economic growth and unemployment figures
 also

According to Politico’s predictions a 21 MEPs for Hungary Fidesz 13-14, Jobbik and MSZP three and three, and the Democratic Coalition one.

In the near future, a similar special edition will be made for fourteen other EU Member States.

fecsego.eu/legfresh news

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |