< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Izrael nem tudja leszállítani az F-16-os harci repülőgépeket Zágrábnak((Israël ne peut pas livrer d’avions de combat F-16 à Zagreb

| Mobile | RSS

Izrael nem tudja leszállítani az F-16-os harci repülőgépeket Zágrábnak((Israël ne peut pas livrer d’avions de combat F-16 à Zagreb

Izrael nem tudta megszerezni az Egyesült Államok jóváhagyását tizenkét darab F-16C/D Barak típusú használt harci repülőgép eladására Horvátországnak, amelyek megvételéről a horvát kormány tavaly márciusban hozott döntést – közölte Damir Krsticevic horvát védelmi miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján az izraeli küldöttséggel folyatott többórás tárgyalás után.

Israël n’a pas pu obtenir l’approbation des Etats-Unis pour la vente de douze avions de combat F-16C / D Barak à la Croatie, que le gouvernement croate a décidé d’acheter en mars dernier, a déclaré Damir Krsticevic lors d’une conférence de presse tenue jeudi à Croatie avec la délégation israélienne.

Izrael nem tudja leszállítani az F-16-os harci repülőgépeket Zágrábnak

A tárcavezető kiemelte: a védelmi minisztérium javasolni fogja a kormánynak, hogy tegye meg a megfelelő lépéseket. A sajtó szerint a kabinet nagy valószínűséggel törli a harci gépek beszerzésére 2017 nyarán kiírt pályázatot.

Le ministre a souligné que le ministère de la Défense proposerait au gouvernement de prendre les mesures appropriées. Selon la presse, le cabinet devrait annuler l’appel d’offres pour l’achat de machines de combat à l’été 2017

A két ország nem írt alá adásvételi szerződést, ezért Horvátországnak a tervezett ügylet meghiúsulásából nem származik pénzügyi kára, és a kudarcért semmilyen felelősség nem terheli – mutatott rá Krsticevic.   

Udi Adam, az izraeli védelmi minisztérium igazgatója, a küldöttség vezetője elmondta: Horvátország nem befolyásolhatta az eseményeket, és nem terheli felelősség a fiaskóért. Izrael nem tudta megszerezni az Egyesült Államok jóváhagyását, hogy egy harmadik félnek el tudja adni a módosított harci repülőgépeket.   

Arról, hogy Izrael nem tudja teljesíteni a vállalást, már egy hónappal ezelőtt jelentek meg sajtóhírek. Izraeli lapok akkor az írták: Washington sérelmezi, hogy Izrael – miután korszerűsítette a repülőgépek elektronikai rendszerét – “tisztességtelen haszonra akar szert tenni a valójában amerikai gépek értékesítésével”.   

A horvát védelmi minisztérium öt országtól – Svédországtól, Görögországtól, Izraeltől, az Egyesült Államoktól és Dél-Koreától – kért ajánlatot harci gépek beszerzésére. Dél-Korea kivételével mindegyik küldött ajánlatot. Zágráb a kedvező ár miatt az izraeli gépek mellett döntött. A pályázatra az Egyesült Államok az új F-16 Block 70 típussal jelentkezett.    

Az izraeli ajánlat tíz együléses és két kétüléses korszerűsített F-16-os harci gép, valamint egy szimulátor leszállítását, 6-8 pilóta és 45 technikus továbbképzését, a teljes infrastruktúra (hangárok és üzemanyagraktár) és a gépekre felszerelhető fegyverek biztosítását tartalmazta. A gépek 25-30 évesek. Az ügylet félmilliárd dollár értékű lett volna.    

Az izraeli harci repülőgépek a jelenleg a horvát légierőnél rendszeresített, korszerűtlen, még a volt Szovjetuniótól vásárolt, nagyjavításon átesett MiG-21 Bisz harci és UM gyakorló repülőgépeket váltották volna fel. Előbbiek közül jelenleg mindössze három repül, és azok is minimális időt töltenek a levegőben.   

A horvát védelmi miniszter a sajtótájékoztatón hozzátette, országában továbbra is megvan a politikai akarat arra, hogy fenntartsa légierejét.

fecsego.eu/atv.hu

Les deux pays n’ayant pas signé de contrat de vente, la Croatie
 aucune perte financière ne résulte de l’échec de la transaction envisagée, et
aucune responsabilité en cas d’échec, a souligné M. Krsticevic.

Udi Adam, directeur du ministère de la Défense d’Israël, délégation il a dit: la Croatie ne pouvait pas influencer les événements, et n’est pas responsable du fiasco. Israël ne pouvait pas l’obtenir
Approbation des États-Unis pour vendre à un tiers
avion de combat modifié.

Israël n’est plus en mesure de remplir son engagement
Il y a des mois, des nouvelles de la presse sont apparues. Les journaux israéliens ont écrit:
Washington se plaint qu’Israël – après avoir amélioré l’avion
 Electronic System – “Vous voulez obtenir un profit injuste avec un en train de vendre des machines américaines.

Ministère croate de la défense de cinq pays – Suède
De la Grèce, d’Israël, des États-Unis et de la Corée du Sud
 proposer l’achat de machines de combat. Tous sauf la Corée du Sud envoyé une offre. Zagreb pour les machines israéliennes à cause du prix favorable Il a décidé. Les États-Unis posent leur candidature pour la compétition avec le nouveau F-16 Block 70
Il a eu lieu.

L’offre israélienne comprend dix améliorations pour un siège et deux pour deux places
Machine de combat F-16, plus un simulateur, 6-8 pilotes et
45 techniciens formés en infrastructure complète (hangars et et la fourniture d’armes pouvant être montées sur des machines inclus. Les machines ont 25-30 ans. La transaction vaut un demi milliard de dollars aurait été

Des avions de combat israéliens sont actuellement dans l’armée de l’air croate
régulière, obsolète, acheté de l’ancienne Union soviétique,
avion de combat et d’entraînement UM révisé du MiG-21 Bisz aurait été remplacé. Sur le premier, seuls trois volent et ils passent également très peu de temps dans les airs.

Le ministre croate de la Défense a ajouté lors de la conférence de presse dans son pays
 la volonté politique de maintenir sa force aérienne est toujours là.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 77 megnézve, 1 alkalommal mai nap |