< Böngészés > Főoldal / Közélet, Kultúra / Blog article: Vasárnap zárja kapuit a dinó-kiállítás – Az utolsó látogatót köszöntik

| Mobile | RSS

Vasárnap zárja kapuit a dinó-kiállítás – Az utolsó látogatót köszöntik

2019. január 12. | hozzászólás | Közélet, Kultúra

Tisztelt Sajtópartnerünk!

Már csak a hétvégén látható a dinoszaurusz kiállítás a szegedi Móra Ferenc Múzeumban: január 12-én, szombaton este 8 óráig várják a látogatókat, majd január 13-án, vasárnap 18 órakor zárják be a közgyűjtemény kapuját. Ezzel egy hosszabb szünet veszi kezdetét: egy komoly felújítás miatt a múzeum várhatóan 2020-ban nyit majd ki újra.

Az utolsó látogatót január 13-án, vasárnap 18 órakor köszöntik, majd azonnal meg is kezdik a múzeum munkatársai a kiállítás bontását. Mindkét esemény sajtónyilvános lesz.

Az utolsó napokhoz érkezett a szegedi dinó-kiállítás. A Móra Ferenc Múzeum épülete elől már eltűntek az óriási dinoszauruszok, odabenn viszont még vasárnap délutánig látogatható a tárlat. Szombaton hosszabbított nyitva tartással várják az érdeklődőket: 10 és 20 óra között tartanak nyitva, majd vasárnap délután 6 órakor zárják a kapukat. A kiállítás méltó zárásaként az utolsó látogatót Fogas Ottó múzeumigazgató köszönti majd január 13-án, vasárnap 18 órakor.

A bezárás után azonnal megkezdődik a bontási munka, hogy a dinók időben tovább indulhassanak következő úticéljuk, Finnország felé. Ezért amerikai és kínai szakemberek, valamint a Móra-múzeum munkatársai együtt állnak neki a bontásnak vasárnap koraeste a belső terekben.

A dinoszaurusz-kiállítás bezárása komoly mérföldkövet jelent az intézmény életében, ugyanis egy hosszú felújítási munka veszi kezdetét. A beruházás miatt várhatóan csak 2020-ban nyit majd ki ismét a Móra Ferenc Múzeum.

A dinoszaurusz-kiállítás utolsó látogatóját Fogas Ottó múzeumigazgató köszönti a Móra Ferenc Múzeumban január 13-án, vasárnap 18 órakor, melyre tisztelettel várjuk a média munkatársait. A jelenlévő újságírók előtt zárjuk majd be a múzeum bejáratát, valamint lehetőséget biztosítunk arra is, hogy a bontási folyamat kezdetét is rögzítsék 18 óra után.

Hegedűs Anita

sajtóreferens

Móra Ferenc Múzeum

Leave a Reply 265 megnézve, 1 alkalommal mai nap |