< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Parádés siker a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n

| Mobile | RSS

Parádés siker a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n

2019. január 14. | hozzászólás | Sport

Az olimpiai bajnok magyar férfi váltó arany-, míg a női bronzérmes lett vasárnap a hollandiai Dordrechtben rendezett rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

A magyar csapat így érmek számában is minden idők legeredményesebb kontinensviadalán van túl, ugyanis négy arany-, négy ezüst- és egy bronzéremmel összesen kilenc dobogós helyezéssel zárt. Az eddigi rekordot a 2009-es, torinói kontinensviadal tartotta nyolc medállal.

A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Krueger Cole összeállítású férfi váltó nagy csatában múlta felül a hazai közönség által hajtott holland négyest, míg a Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Knoch Marta, Somogyi Barbara alkotta női négyes végig a harmadik helyen korcsolyázva szerezte meg a bronzérmet a hollandok és oroszok mögött

Korábban Liu Shaolin Sándor összetett aranyérmet szerzett, a második testvére, Liu Shaoang lett.

Az MTK 23 éves versenyzője így mind a négy egyéni számban a legjobb kettőben zárt, ugyanis 1500 méteren győzött, míg 500 és 1000 méteren második lett. Testvére az összetett ezürt mellett 500 méteren nyert, 1500-on bátyja mögött a második volt. 

A fantasztikus eredménnyel Magyarország végzett az éremtáblázat élén, a második Hollandia 3 aranyat, valamint egy-egy ezüstöt és bronzot szerzett, Oroszország 2 arany, két ezüst és hat bronzéremmel zárt a 3. helyen.

Leave a Reply 47 megnézve, 1 alkalommal mai nap |