< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Hatvan helyen tüntettek az országban a túlóratörvény ellen

| Mobile | RSS

Hatvan helyen tüntettek az országban a túlóratörvény ellen

Hatvan helyen tüntettek az országban a túlóratörvény ellen

forrás:TbgPOLITIKA

Nagyon sok vidéki városban tartottak valamiféle demonstrációt a túlóratörvény ellen tiltakozva szombaton. Voltak tüntetések, beszédek, forgalomlassító akciók országszerte, a szervezésben pártok, szakszervezetek és szakszervezeti mozgalmak, civil szervezetek vettek részt közösen, vagy egymást támogatva a Mérce szerint kb. 60 helyszínen országosan. 

A budapesti tüntetés és vonulás megvolt, de a blokád a szükséges létszám hiányában elmaradt, a vidéki városokban azonban látványosabb és összeszedettebb megmozdulások zajlottak. 

Győrben a Vasas Szakszervezeti Szövetség tartott pénteken és szombaton forgalomcsillapító akciót, 98 autóval két helyszínen demonstráltak.

Székesfehérváron három helyszínen lassították be a forgalmat szakszervezetek, pártok, civilek.

Forgalomcsillapító megmozdulások voltak még Keszthelyen, Zalaegerszegen, Ajkán, Nyíregyházán, Balassagyarmaton

Miskolc főutcáján több ezren vonultak fel síppal, dobbal.

Szegeden pénteken tüntettek több százan.

Makón forgalomlassító akciót tartott a Jobbik.

Pécsen 500-700-an vonultak fel, és hallgattak szakszervezeti (pedagógus, vasas) képviselőket.

Tatabányán szakszervezetek szerveztek tüntetést, pártok képviselői és civilek szólaltak fel.

Békéscsabán a MADOSZ szervezkedett, 300-an vonultak fel.

Orosházán a Jobbik szervezkedett,  60 autós forgalomcsillapítást tartottak, közel százan vonultak át a Fidesz helyi irodájához, írja a két városból a Körös Hírcentrum.

Debrecenben a Mi vagyunk Debrecen, a helyi LMP, Momentum, Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás szervezet megmozdulást, 400-an vettek részt rajta.

Szolnokon szintén több százan tüntettek, a tömeg az Új Néplap szerkesztősége elé vonult. A demonstráción MSZP-s és Jobbikos zászlók voltak.

Cegléden forgalomlassító akciót tartottak.

Kecskeméten civilek, pártok és szakszervezetek által szervezett demonstrációt tartottak több százan vonultak a Hírös Menetben.

Mint az a budapesti tüntetésen is elhangzott, a mostani események folytatódnak, legközelebb február 11-re terveznek a hasonló akciósorozatot. 

Külföldi városokban is tartottak demonstrációt, Londonban, Münchenben, Stuttgartban, Dublinban többek között. A bécsi tüntetést Sopronban tartották meg.

fecsego.eu/444

(Mérce/444/MTI)

Tüntetés Szegeden
Tüntetők Szegeden
Tüntetők Szegeden
Tüntetők Szegeden
Tüntetők szegeden
Tüntetők szegeden
Leave a Reply 128 megnézve, 1 alkalommal mai nap |