< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: Tájékoztatás kényszerintézkedésekről – kerítés bűntette és más bűncselekmények

| Mobile | RSS

Tájékoztatás kényszerintézkedésekről – kerítés bűntette és más bűncselekmények

Megjelenés ideje: 2019. január 14., 10:34

A Szegedi Járásbíróság négy gyanúsított – melyből hárman fiatalkorúak – vonatkozásában rendelt el kényszerintézkedéseket a tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette és más bűncselekmények miatt indult bűnügyben.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azért indítványozta a gyanúsítottak esetében kényszerintézkedés elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozott a gyanú arra, hogy a gyanúsítottak megegyeztek abban, hogy az egyik fiatalkorú gyanúsítottal baráti kapcsolatot létesítő és ezáltal könnyen befolyásolható – 2003. szeptember 11. napján született – kiskorú sértettet rábírják arra, hogy az általuk megszerzett idegen férfiakkal szexuális kapcsolatot létesítsen, továbbá a rosszlanyok.hu internetes társkereső oldalon hirdetést és fényképet tegyenek fel róla.

Ezt követően 2018. április 28. napján egy szegedi ingatlanban a kiskorú sértettet kábítószer fogyasztására bírták rá, majd a gyanúsítottak által ezen ingatlanba szervezett két férfivel a sértett pénzért szexuális kapcsolatot létesített. A kiskorú sértett a szexuális együttlétért kapott pénzt a gyanúsítottaknak adta át.

Ezen túlmenően két gyanúsított vonatkozásában megalapozott a gyanúja annak, hogy 2018. június hónap és 2018. szeptember hónap közötti időszakban egy szegedi ingatlant béreltek egy másik sértett részére, majd haszonszerzés céljából szexuális cselekmények elvégzése érdekében a rosszlanyok.hu internetes társkereső oldalon szexuális tartalmú hirdetést adtak fel a nevében. A hirdetésre jelentkező személyeket ezáltal megszerezték a sértett részére és a szexuális aktusokból származó anyagi haszonból pedig részben kitartatták magukat.

A bíróság az őrizetbe vett személyek közül az egyik gyanúsított letartóztatását, két másik fiatalkorú gyanúsított vonatkozásában távoltartást és bűnügyi felügyeletet, míg az egyik fiatalkorú gyanúsított esetében távoltartást rendelt el. A bíróság letartóztatást elrendelő végzése a bejelentett fellebbezések okán nem vált véglegessé, a további három gyanúsított vonatkozásában a kényszerintézkedéseket elrendelő végzések véglegessé váltak.

Szeged, 2019. január 11. napján

Leave a Reply 146 megnézve, 1 alkalommal mai nap |